Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Η 5η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» με συμμετοχές από Μεσσηνία, Ηλεία, Αργολίδα, Λακωνία

artos_9_Mobile


Η ελληνικής καταγωγής Luca Asta Sardelis, με πατέρα από την Καλαμάτα, είχε από μικρή το μικρόβιο της υποκριτικής, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν φανταζόταν ποτέ πως στα 15 της χρόνια θα ήταν ήδη μία από τις νεαρότερες ηθοποιούς που θα πλαισίωναν το καστ της ιδιαίτερα πετυχημένης τηλεοπτικής παραγωγής «Barracuda», η οποία προβάλλεται από το κρατικό κανάλι ABC.
Γεννημένη στην Αδελαΐδα, η δεύτερη σε σειρά κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, επιλέχθηκε -σε ηλικία μόλις 11 ετών- ανάμεσα σε μια ομάδα μαθητών από εταιρεία κυνηγών ταλέντων, οι οποίοι εκείνη την εποχή αναζητούσαν νεαρούς ηθοποιούς για να πλαισιώσουν μελλοντικές παραγωγές.
«Είμαστε πραγματικά πολύ υπερήφανοι για την Luca και ευγνώμονες για τις ευκαιρίες που τις έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα», λέει στο «Νέο Κόσμο», η μητέρα της, κ. Έλενα Σαρδέλη, η οποία κατάγεται από γονείς Κύπριων μεταναστών.
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο «Barracuda» (2013), του ελληνικής καταγωγής συγγραφέα, Χρήστου Τσιόλκα, η δραματική τηλεοπτική σειρά «Barracuda», πραγματεύεται το ταξίδι, τις επιτυχίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νεαρός κολυμβητής, Danny (Elias Anton), ο οποίος προέρχεται από φτωχή οικογένεια και αγωνίζεται μέσα σε ένα αφιλόξενο και βασανιστικά ανταγωνιστικό σχολικό περιβάλλον να γίνει πρωταθλητής και να κερδίσει ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ την ίδια στιγμή παλεύει να ανακαλύψει και να αποδεχθεί την ομοφυλοφιλική σεξουαλική του ταυτότητα.
Η Luca υποδύεται την Regan, την μικρότερη αδελφή του πρωταγωνιστή, Danny. «Ο ρόλος μου βασικά είναι να υποστηρίζω τον αδελφό μου και να τον ενθαρρύνω μέσα σε ένα περιβάλλον «πλουσιόπαιδων» που ανήκουν σε διαφορετική κοινωνική τάξη και με τους οποίους έρχεται συχνά αντιμέτωπος ο ‘αδελφός’ μου στο καινούριο του σχολείο» λέει η νεαρή ηθοποιός.
Παρ’ ότι οι ώρες και τα γυρίσματα στη Μελβούρνη ήταν εξαντλητικά για την 15χρονη, η ίδια παρέμενε αποφασισμένη να πετύχει και ξενυχτούσε μετά το σχολείο για να μάθει το ρόλο της.
«Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, γιατί αγαπώ πολύ την υποκριτική και απολάμβανα τις ώρες των γυρισμάτων, τη μαγεία και εμπειρία της παραγωγής καθώς και όλους τους τόσο σπουδαίους και ενδιαφέροντες ανθρώπους που είχα την τύχη να γνωρίσω και να συνεργαστώ», εξηγεί η μικρή Luca, η οποία με τη βοήθεια των γονιών της παραμένει συνειδητά ιδιαίτερα συγκεντρωμένη στα μαθήματά της, γιατί δεν θέλει να περιορίσει τις επιλογές της σε μία τόσο κρίσιμη ηλικία.
«Δεν ξέρω αν θα ακολουθήσω την υποκριτική ως επάγγελμα, αλλά σίγουρα στοχεύω στην εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο και σκέφτομαι ότι ίσως ένα ‘διπλό’ πτυχίο Επιστημών και Τεχνών να ήταν ιδανικό, αλλά ακόμα έχω καιρό έως ότου αποφασίσω» συμπληρώνει.
Η μικρή Λούκα αναγκάστηκε να μείνει στη Μελβούρνη για αρκετούς μήνες κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, έως ότου ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς.
Η κ. Σαρδέλη έμεινε με την κόρη της για να την φροντίζει και για να την ενθαρρύνει, ενώ ο σύζυγός της Βασίλης, ο οποίος κατάγεται από οικογένεια μεταναστών από την Καλαμάτα, παρέμεινε στην Αδελαΐδα με την υπόλοιπη οικογένεια. «Λέω πάντα στην Luca ότι προτεραιότητα έχει η οικογένεια και το σχολείο της.
Σίγουρα οι θυσίες που απαιτούνται από το παιδί αλλά και από την οικογένειά μας είναι πολλές, αλλά από την μέχρι τώρα εμπειρία μου, έχω καταλάβει ότι τα παιδιά που επιλέγουν να ακολουθήσουν ένα τέτοιο μονοπάτι χρειάζονται την υποστήριξη της οικογένειάς τους για να νιώσουν ασφαλή και να αναπτύξουν μια δυνατή πνευματική και σωματική δύναμη που θα τα βοηθήσει να αντεπεξέλθουν στα εξαντλητικά ωράρια και τις θυσίες που απαιτούνται» εξηγεί η κ. Σαρδέλη.
Μακριά από την οικογένεια και το σχολείο της, η ταλαντούχα ηθοποιός παραδέχεται ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας της, η ίδια είναι εκείνη που φροντίζει πάντα να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους καθηγητές της, έτσι ώστε να κατορθώνει να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους συμμαθητές της και να παραδίδει τις εργασίες της ώστε να βαθμολογείται ανάλογα.
«Ήταν δύσκολο φυσικά να συνδυάσω το σχολείο και την υποκριτική, αλλά πέρασα πραγματικά υπέροχα στα γυρίσματα και θεωρώ τον εαυτό μου ιδιαίτερα τυχερό που μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω σε μια εξαιρετική παραγωγή γιατί δεν έμαθα μόνο πολλά όσον αφορά την υποκριτική τέχνη, αλλά κέρδισα σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες που αφορούν τη λειτουργία και το τεχνικό κομμάτι της παραγωγής» είπε η Λούκα.
Εργατική, αποφασισμένη, πάντα χαμογελαστή και συνεργάσιμη, η δεύτερη κόρη της οικογένειας Σαρδέλη, συνεχίζει να παρακολουθεί τα μαθήματά της στο κολλέγιο Westminster (year 10), απολαμβάνει τη συμπαράσταση και τα πειράγματα των συμμαθητών της όταν την βλέπουν στους τηλεοπτικούς τους δέκτες και θεωρείται πολύ καλή και ευσυνείδητη μαθήτρια από τους καθηγητές της.
Σίγουρα απολαμβάνει την επιτυχία της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Barracuda», αλλά βρίσκεται ήδη και πάλι στη Μελβούρνη όπου έχει ξεκινήσει γυρίσματα για την επόμενη τηλεοπτική σειρά στην οποία θα πρωταγωνιστήσει όπου και θα υποδύεται μια δραστήρια 15χρονη αθλήτρια ελληνικής καταγωγής.
Με τα δυο της πόδια να πατούν γερά στη γη και με την ελληνική οικογένειά της, αλλά και την ευρύτερη ελληνική παροικία της Αδελαΐδας να την στηρίζει και να την ενθαρρύνει σε κάθε της βήμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι η πορεία της μικρής Ελληνοπούλας διαγράφεται λαμπρή.

Πηγή: εφημερίδα Νέος Κόσμος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button