Ελλάδα

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Οι δύο σπάνιες νόσοι που εξετάζονται

Μυστήριο γύρω από την υπόθεση του θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού που κατέληξε το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από σύντομη νοσηλεία του

Η περιπέτεια της 3χρονης ξεκίνησε την Μεγάλη Τρίτη όταν εισήχθη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με πόνους και πρήξιμο στον αστράγαλο, άλγος στο χέρι και χαμηλό πυρετό.

Η κατάσταση της υγείας άρχισε να επιδεινώνεται και οι γιατροί δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την αιτία.

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες νοσηλείας στο «Παπαγεωργίου» εταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο» και παρά τις «τιτάνιες» προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε.

Για το τραγικό αυτό περιστατικό μίλησε νωρίς το πρωί στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, λέγοντας πως για την περίπτωσή της εξετάζονται δύο σπάνιες νόσοι.

Αρχικά είπε ότι είναι μία υπόθεση πολύ στενάχωρη για όλους, εκφράζοντας τα συλληπητήριά του προς την οικογένεια. Τόνισε όμως, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί πολύ προσεκτικά.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι τα συμπτώματα του πρηξίματος στα πόδια και του πυρετού με τα οποία εισήχθη στο νοσοκομείο το παιδί, οδηγούν σε διαφορική διάγνωση πολλών ασθενειών.

Αυτή τη στιγμή, συνέχισε, μελετώνται σπάνιες περιπτώσεις που περιγράφονται στη βιβλιογραφία, αν επρόκειτο για κάποιας μορφής αρτηρίτιδα ή νόσος Καβασάκι, χωρίς τίποτα να προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς οι εξετάσεις και οι έρευνες συνεχίζονται.

Συγκλονίζει η μητέρα της τρίχρονης

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη», είπε η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού που άφησε κάτω από αδιευκρίνιστες έως τώρα συνθήκες την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο.

«Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», λέει στο ThessToday.gr η μητέρα του αδικοχαμένου κοριτσιού, εκφράζοντας παράλληλα ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κόσμο για το κύμα συμπαράστασης που δέχεται τις τελευταίες ώρες.

Η μήνυση που κατατέθηκε από τους γονείς του παιδιού στο Α.Τ. Τούμπας, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους, προκάλεσαν ακόμη και την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Οι εξετάσεις που ήταν να γίνουν, όλο αναβάλλονταν και όταν τις ξεκίνησαν, ήταν ήδη πολύ αργά», αναφέρει η γιαγιά του κοριτσιού, με τον παππού να συμπληρώνει: «Το παιδί ψηνόταν στον πυρετό και αυτοί το… έψαχναν. Ακόμη στο ψάξιμο είναι».

Όλα αυτά, όμως, σύμφωνα με την οικογένεια του κοριτσιού, θα συζητηθούν με τον δικηγόρο, Νίκο Διαλυνά και την τεχνική σύμβουλο που έχουν ορίσει, Κατερίνα Αποστολίδου, ώστε να εξαντληθεί κάθε πιθανό σενάριο για τα αίτια του θανάτου του παιδιού. «Θα ξεψαχνιστούν όλα. Δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Είναι τραγικό, πιο τραγικό δεν γίνεται» επισημαίνει η γιαγιά, που είδε το εγγονάκι της να φεύγει από τη ζωή τόσο πρόωρα, ενώ νοσηλευόταν επί 10 ημέρες σε ένα από μεγαλύτερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Σε εργαστήρια οι βιοχημικές εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι σε εξειδικευμένα ιατρικά εργαστήρια για να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου αναμένεται να σταλούν οι βιοχημικές εξετάσεις του αδικοχαμένου κοριτσιού. «Δεν έχουμε πλήρη ιατρικό φάκελο, το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι το παιδί υπέστη εγκεφαλικό πνευμονικό οίδημα», ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου στο ThessToday.gr.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button