Ελλάδα

«Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους»

Ο επαγγελματίας καταδικάστηκε για δηλώσεις που υποκινούν τη βία ή το μίσος σε ρατσιστικές εκδηλώσεις

Είχε προηγηθεί ξυλοδαρμός κρεοπώλη από μετανάστες πακιστανικής καταγωγής – Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο επέβαλε επίσης ποινή προστίμου 5.000 ευρώ

Φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε επαγγελματία του ιστορικού κέντρου της πόλης, καθώς κρίθηκε ότι έκανε δηλώσεις που υποκινούν τη βία ή το μίσος σε εκδηλώσεις ρατσιστικές.

Οι δηλώσεις έγιναν τον Μάιο του 2019, όταν μετανάστες πακιστανικής καταγωγής ξυλοκόπησαν κρεοπώλη στην αγορά Βλάλη. Με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα, ο κατηγορούμενος φέρεται να έδωσε τηλεφωνική συνέντευξη σε μέσο ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους».

Οι δηλώσεις αυτές αναπαρήχθησαν από τοπική ιστοσελίδα όπου εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Θεσσαλονίκης, ενώ – παράλληλα – κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο ίδιος αρνήθηκε την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι ρατσιστής, ούτε εμφορείται από ξενοφοβικές αντιλήψεις. Κατά της απόφασης άσκησε έφεση για να κριθεί εκ νέου, από ανώτερο Δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button