Κόσμος

Θα κολυμπήσει από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ – 5.500 μίλια με καρχαρίες

Οι προετοιμασίες για το ταξίδι κράτησαν περισσότερα από έξι χρόνια

Ο γάλλος κολυμβητής Ben Lecomte, έχει βάλει έναν εξαιρετικό στόχο – να γίνει ο πρώτος που θα κολυμπήσει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο 51χρονος θα κολυμπά για οκτώ ώρες την ημέρα για περισσότερο από έξι μήνες καθώς θα κατευθύνεται από την Ιαπωνία προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

Ο παράτολμος αθλητής ξεκίνησε από το Τσόσι της Ιαπωνίας και σκοπός του είναι να φτάσει στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, στο Σαν Φρανσίσκο.

Ο τολμηρός άντρας, κατά την τιτάνια προσπάθειά του, θα έρθει αντιμέτωπος με σοβαρούς κινδύνους  όπως καρχαρίες, καταιγίδες, σμήνη μεδουσών και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες νερού.

Ο ίδιος ελπίζει με την τολμηρή πράξη του να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για την αλλαγή του κλίματος ενώ μια ομάδα επιστημόνων θα διεξαγάγει έρευνα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του.

Η ομάδα θα μελετήσει τα πλαστικά απόβλητα, την επίδραση της ακραίας άσκησης στην καρδιά και πώς η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα επηρέασε τον ωκεανό.

Ο Lecomte, ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, προετοιμαζόταν καθημερινά κολυμπώντας για ώρες σε ανοιχτή θάλασσα, ασκούνταν σωματικά αλλά και πνευματικά με απεικονίσεις προκειμένου να εξασφαλίσει ότι θα ήταν διανοητικά έτοιμος.

 

«Το πνευματικό κομμάτι είναι πολύ πιο σημαντικό από το σωματικό», δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο  AFP. «Πρέπει να σιγουρευτείς ότι πάντα σκέφτεσαι κάτι θετικό». «Όταν δεν έχεις με τι να απασχολήσεις το μυαλό σου, μπαίνει σε ένα είδος σπιράλ, και τότε είναι που αρχίζουν τα προβλήματα», λέει.

Οι προετοιμασίες για το ταξίδι κράτησαν περισσότερα από έξι χρόνια, αλλά ο κ. Lecomte έχει στοχεύσει στην πρόκληση για πολύ περισσότερα.

Το 1998, έκανε τη πρώτη σόλο προσπάθεια στο απαιτητικό διατλαντικό κολύμπι καλύπτοντας 4.000 μίλια σε 73 ημέρες. Όταν τελικά έφτασε στην ξηρά, στη Γαλλία, τα πρώτα του λόγια ήταν «ποτέ ξανά», αλλά σύντομα άρχισε να αναζητά μια νέα πρόκληση.

Η καθημερινή ρουτίνα του Lecomte θα παραμείνει ουσιαστικά η ίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Θα κολυμπά για οκτώ ώρες, ακολούθως θα μεταπηδά στο πλοίο στήριξης για να φάει και να κοιμηθεί, και στη συνέχεια θα μπαίνει και πάλι στο νερό.

Για να διατηρήσει τα ενεργειακά του επίπεδα υψηλά, σκοπεύει να καταναλώνει 8.000 θερμίδες την ημέρα.

«Ακολουθώ μια αυστηρή δίαιτα χωρίς ζάχαρη. Οι περισσότερες από τις θερμίδες θα προέρχονται από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά που θα περιλαμβάνουν γεύματα με ρύζι, ζυμαρικά και διάφορες σούπες».

Το σκάφος υποστήριξης θα είναι εξοπλισμένο με συσκευή εντοπισμού GPS και οι ενδιαφερόμενοι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδό του στην ιστοσελίδα του Lecomte.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button