Δήμος ΜεσσήνηςΤοπικά Νέα

Θερινή συνάντηση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας με Μεσσήνιους από πέντε ηπείρους

Στη Μπούκα της Μεσσήνης, στο κέντρο “Όαση”, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου η θερινή συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων, την οποία διοργάνωσε η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία.

Ήταν μια εκδήλωση πριν από το τακτικό συνέδριο της Αμφικτυονίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2019 στην Costa Navarino, με τιμώμενο πρόσωπο την κορυφαία σύγχρονη ελληνίδα ποιήτρια από τη Μεσσήνη, Κική Δημουλά…

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, σε σχετικό δελτίο Τύπου η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, “το ενδιαφέρον είναι ότι φέτος περισσότεροι από σαράντα εκπρόσωποι ήταν από την Αυστραλία. Από την Αδελαΐδα ο σύλλογος ΝΑΥΑΡΙΝΟΟ με Πρόεδρο τον κ. Παρασκευά Σωτηρόπουλος και ο «Νέστορας»  κ. Δήμος Χρονόπουλος, από το Σίδνεϊ η ΠΑΜΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ, με εκπρόσωπο τον κ. Ηλία Χρονόπουλο, από τη Μελβούρνη από το Σύλλογο “23 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ” ο κ. Σπυρόπουλος, η κ. Ελένη Γιαννόπουλου και το ζεύγος Αποστόλη Ορφανού. Από το Σαν Φρανσίσκο ο Κ. Paul Kastoras με τη συνοδεία του, από τη Βοστώνη δύο Μεσσηνιακοί Σύλλογοι με τους προέδρους τους, κκ Γεώργιο  Δημόπουλο και Βαγγέλη Σπυρόπουλο, από το Μόντρεαλ το ζεύγος Γεωργίου Χριστόπουλου, από τη Στοκχόλμη ο κ. Αθανάσιος Ψαρούλης και η Σοφία Παπαθεοδωρίδη Gollungberg με τις συνοδείες τους, από τη Μόσχα η Διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού κ. Δώρα Γιαννίτση, από το Νέο Ηράκλειο ο πρόεδρος των Μεσσηνίων κ. Δημ. Λυμπερόπουλος. Επίσης συμμετείχαν η Αραπόλακκα με τον πρόεδρο κ. Κώστα Γαλάνη, τα Βριλήσσια με τον Πρόεδρο  κ. Παναγιώτη Μαχαίρα, ο πρόεδρος του συλλόγου “Φίλοι Μαρίας Κάλλας” πρώην Δήμαρχος Οιχαλίας κ. Φίλιππος Μπάμης, η Μακεδονία-Θράκη με τον κ. Ηλία Κοντοζαμάνη, η Αφρική από το ζεύγος κ. Δημήτρη και κ. Ελένης Μανιατάκη του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου, οι Ελληνομνήμονες με τον πρόεδρό τους κ. Σπύρο Κατσίρα, η Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας με τον πρόεδρος της κ. Παναγιώτη Λούτο, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ακρόπολης δερματολόγος κ. Παναγιώτης Μίντζιας, ο Σύλλογος Μανιατών με τον κ. Παναγιώτη Σάμιτα και ο Σύλλογος Μαυρομματίου με τον κ. Δημήτρη Κουβελάκη.


Το ζεύγος Ελένης και Δημήτρη Μανιατάκη με τον Θανάση Ψαρούλη

Η Πρόεδρος της Αμφικτυονίας, Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο  Παγκόσμιο Συνέδριο των Διαπρεπών Μεσσηνίων που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου 2019 στο COSTA NAVARINO όπου και θα τιμηθεί η Ακαδημαϊκός ποιήτρια κ. Κική Δημουλά. Ο Συμπρόεδρος της Αμφικτυονίας κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος και εκπρόσωπος στην Αμφικτυονία και των υπολοίπων Δημάρχων της Μεσσηνίας, χαιρέτησε και αναφέρθηκε στη διαδικασίας μετάβασης της ηγεσίας της Αμφικτυονίας στους νέους αιρετούς άρχοντες μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ο οικοδεσπότης της Μεσσήνης νέος Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Αθανασόπουλος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες δηλώνοντας την ικανοποίησή του και την στήριξη του στην Αμφικτυονία.

Στη Συνάντηση παραβρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος ο οποίος εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του για την Αμφικτυονία και δήλωσε τη ουσιαστική στήριξη του. Επίσης  μεταξύ των καλεσμένων παραβρέθηκαν και πολλές άλλες εξέχουσες προσωπικότητες όπως ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, η Αρχαιολόγος Δρ. Ξένη Αραπογιάννη, ο Πρόεδρος του συνδυασμού Ανοικτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες Καλαμάτας κ. Μανώλης Μάκαρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Στάθης Αναστασόπουλος και κ. Άννα Καλογεροπούλου, η πολιτευτής κ. Νατάσσα Κυριακοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας κ. Γεώργιος Φάβας, ο πρώην πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών κ. Θεόδωρος Μπαζίγος, η κ. Κέλλυ Μακροπούλου Δ/ντρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών, ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος, ο κ. Φώτης Τσίχλης, η κ. Άθα Κουζή Αντιπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Μεσσηνία, η κ. Νέλλη Κουβελάκη Δντρια του PHAOS, ο κ. Κωνσταντίνος Κόντος από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Τμήμα Καλαμάτας και πολλοί άλλοι”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button