Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τον θάνατο 15χρονου από πυροβολισμό

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (23/04) οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα, ο ανήλικος και ο πατέρας του ύστερα από τον θάνατο 15χρονου, τη Μεγάλη Παρασκευή (22/04), μέσα στο σπίτι τους, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, έπειτα από εκπυρσοκρότηση κυνηγετικού όπλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της τοπικής ιστοσελίδας thesstoay.gr, o 15χρονος και ο 56χρονος πατέρας του, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμελή φύλαξη όπλου και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, εισήλθαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και δεν έκαναν κάποια δήλωση στους δημοσιογράφους.

Πώς έγινε η τραγωδία

Ο 15χρονος βρισκόταν στο σπίτι συνομήλικου παιδικού φίλου του και περιεργάζονταν τα όπλα που είχε ο πατέρας του τελευταίου. Ξαφνικά, μια κυνηγετική καραμπίνα εκπυρσοκρότησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 15χρονο στο κεφάλι. Αν και το παιδί διακομίσθηκε άμεσα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για μιάμιση ώρα, ο 15χρονος κατέληξε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.) εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το τραγικό περιστατικό, αναφέροντας: «Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός. Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας».

Ακόμα, οι Αρχές ενημέρωσαν πως προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button