ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Θετικό ξεκίνημα για αγγούρι και ντομάτα στην Τριφυλία

Μια πολύ καλή χρονιά περιμένουν οι παραγωγοί αγγουριού και ντομάτας στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς όλα δείχνουν ότι οι ποσότητες των εξαγωγών θα είναι ικανοποιητικές, ενώ ανάλογες αναμένεται να είναι και οι τιμές που θα διαμορφωθούν.
Κύριος αποδέκτης των αγγουριών μέχρι τώρα είναι η αγορά της Βουλγαρίας, η οποία και απορροφά την πλειονότητα των εξαγωγών. Τα στοιχεία προέρχονται από ρεπορτάζ του Γιώργου Αργυρίου στην εφημερίδα “Ύπαιθρο Χώρα”.
“Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στην αιχμή της παραγωγής, σε μία έκταση που καλύπτει 1.000 στρέμματα και 22.000 τόνους αγγούρια”, δηλώνει στην “ΥΧ” ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, και συμπληρώνει: “Μέχρι τώρα έχει γίνει η συγκομιδή στο 35%-40% της παραγωγής και από αυτό το ποσοστό το 80% προωθείται για εξαγωγές”. Όσο για την τιμή, διαμορφώνεται στα 40-45 λεπτά/κιλό.
Σε ό,τι αφορά την ντομάτα, η παραγωγή γιαπελόπ φέτος εκτιμάται στους 20.000 τόνους, με την ποιότητα να είναι σε υψηλά επίπεδα. Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο, «είναι μία καλή χρονιά, αφού η τιμή ξεκίνησε από 1 ευρώ, ενώ τώρα κυμαίνεται από 80 λεπτά έως 1,10 ευρώ. Η συγκομιδή στον κύριο όγκο της παραγωγής γίνεται το Μάιο”.
Τα τελευταία πέντε χρόνια το αγγούρι έχει διεισδύσει κυρίως στην αγορά της Βουλγαρίας, ενώ κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες, όπως στη Γερμανία και στην Τσεχία. Η δε ντομάτα προωθείται, κατά κύριο λόγο, στην εσωτερική αγορά, με ένα μικρό μέρος να κατευθύνεται στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button