Τοπικά Νέα

Θρίλερ με τους 152 μετανάστες που περισυνελέγησαν ανοιχτά της Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την Παρασκευή το απόγευμα η διαδικασία αποβίβασης και προσωρινής εγκατάστασης των 152 μεταναστών – προσφύγων που περισυνελέγησαν στα ανοιχτά της Μεσσηνίας και μεταφέρθηκαν στα νότια των Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, οι πρόσφυγες αποδέχθηκαν να βγει στη στεριά μια αντιπροσωπεία για να βεβαιωθούν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο στο ελληνικό έδαφος. Νωρίτερα, οι μετανάστες αρνούνταν να αποβιβαστούν και επιθυμούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς Ιταλία.

Σε ό,τι αφορά τις τοπικές αρχές ο Δήμος Χανίων έχει ήδη ετοιμάσει για την υποδοχή τους τους χώρους των παιδικών κατασκηνώσεων στον Καλαθά, μεταφέροντας στρώματα, νερά και τρόφιμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για 152 μετανάστες (81 άνδρες, 23 γυναίκες, 48 παιδιά) που έρχονται κατά δήλωσή τους από το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Ολοι τους επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου όταν παρουσίασε εισροή υδάτων στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζα στη Μεσσηνία. Μία γυναίκα η οποία κατά τη μετεπιβίβαση έπεσε στη θάλασσα φέρεται να αγνοείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.

Περισυνελέγησαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το δεξαμενόπλοιο ARISTOFANIS σημαίας Νήσων Μάρσαλ το οποίο τους μετέφερε στην Παλαιόχωρα, στα νότια του νομού Χανίων.  Σύμφωνα με τον σχεδιασμό των ελληνικών αρχών πρόκειται να αποβιβαστούν στην Παλαιόχωρα και κατόπιν να μεταφερθούν με λεωφορεία στα Χανιά, στον χώρο των παιδικών κατασκηνώσεων όπου θα διαμείνουν προσωρινά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στην Αθήνα και θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης.

Η διαδρομή του δεξαμενόπλοιου ARISTOFANIS στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

Ωστόσο, οι ίδιοι φαίνεται πως αρνούνται να αποβιβαστούν και ζητούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους για την Ιταλία.

Σχετικά Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Τέλεια! φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. Τελειώνουμε με τους φασίστες εθνικιστές! Η Ελλάδα ΑΛΛΑΖΕΙ χέρια. Δεν υπάρχουν σύνορα, δεν υπάρχουν έθνη, μόνο ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!!!

    Ο νέος ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ είναι ανάμεσα τους. Οι εθνικιστές να ΦΥΓΟΥΝ από την νέα πατρίδα των ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.

    ΜΠΡΆΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ! Μπράβο Κυριάκο. Μπράβο!!!

    Είμαστε όλοι πρόσφυγες. Είμαστε όλοι Μάγδα Φύσσα. Κυριάκο, Μάγδα, τσακιστε τους φασίστες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button