Ελλάδα

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με τον θάνατο της 3χρονης – Καταγγελίες και μήνυση για ιατρικό λάθος

Σε ένα απίστευτο θρίλερ εκτυλίσσεται ο θάνατος της 3χρονης που νησηλευόταν από τη Μεγάλη Τρίτη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης με πρησμένο αστράγαλο.

Το κοριτσάκι λίγες ημέρες μετά μεταφέρθηκε διασωληνωμένο και με πολυοργανική ανεπάρκεια στο Ιπποκράτειο, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Μέχρι και τις 30 Απριλίου οπότε και κατέληξε στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου δεν είχε βγει διάγνωση.

Προς το παρόν τα αίτια θανάτου του παιδιού παραμένουν ασαφή με τους γονείς να καταθέτουν μήνυση, μη αποκλείοντας την πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης ο υπ. Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου της.

Ανακοπή η αιτία θανάτου

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ιπποκρατείου, κ. Γιώργος Δόντσιος μίλησε στο thestival για τον θάνατο της τρίχρονης λέγοντας πως ως αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το παιδάκι είχε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Το κοριτσάκι προσήλθε διασωληνωμένο το Σάββατο ουσιαστικά σε εμάς παρέμεινε δύο ώρες. Η αιτία θανάτου αναφέρεται ανακοπή. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και όλες οι απαραίτητες προσπάθειες ώστε να αναταχθεί κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό και τελικά κατέληξε», ανέφερε.

«Παρέμεινε δύο ώρες στην Μονάδα Εντατικής του νοσοκομείου και μετά την ανακοπή έγιναν όλες οι προσπάθειες αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Το παιδάκι αυτή την στιγμή βρίσκεται στην ιατροδικαστική υπηρεσία ώστε να μπορέσουν να εξαχθούν τα συμπεράσματα που πρέπει».

Καταγγελίες για τον θάνατο της μικρής

Την ίδια ώρα οι καταγγελίες που έρχονται στο φως είναι συγκλονιστικές.

Εντύπωση προκαλεί ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

Η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας του 3χρονου κοριτσιού Κατερίνα Αποστολίδου, μίλησε σήμερα στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την υπόθεση προβαίνοντας σε σοβαρές καταγγελίες.

«Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς, στο νοσοκομείο γινόταν διερεύνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε. Στο νοσοκομείο από την νεκροτομή δεν μας διαφώτισαν. Νεκροτομικά δεν βρήκαμε κάποια σαφή αιτία. Ακόμα δεν έχω παραλάβει τον ιατρικό φάκελο της μικρής για να δούμε τι έγινε. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου είχε ένα πρήξιμο στους αστραγάλους και πονούσε το χέρι του, αλλά είχε και χαμηλό πυρετό. Το εξέτασε και ορθοπεδικός αλλά δεν βρήκε κάτι. Στην πορεία της νοσηλείας εμφάνισε και ένα εξάνθημα. Δεν πήρε ποτέ εξιτήριο το παιδί, τις τελευταίες μέρες επιδεινώθηκε η κατάστασή του γι’ αυτό πήγε στο Ιπποκράτειο», ανέφερε αρχικά.

«Έχουν ληφθεί δείγματα για ιστολογικές, βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις και ενδεχομένως να ρίξουν φως. Τα συμπτώματα που με περιέγραψαν οι γονείς παραπέμπουν στη νόσο Καβασάκι, η οποία δεν είναι θανατηφόρος. Ωστόσο, οι γιατροί δεν είχαν καταλήξει σε ακριβή διάγνωση. Είναι θέμα του νοσοκομείου πότε θα δώσει τον φάκελο στους γονείς», συμπλήρωσε.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως έγινε. Το παιδί μας μέχρι την τελευταία στιγμή περπάταγε. Δεν ξέρω τι γράφει στην αιτία θανάτου. Ο δικηγόρος μας πήρε την έκθεση των γιατρών και μας είπε αμέλεια γιατρών» είπε η γιαγιά της 3χρονης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button