Δήμος Καλαμάτας

Θ. Βασιλόπουλος για αντιπλημμυρικό: «Η τεχνική έκθεση του κ. Κουτσογιάννη, επιβεβαιώνει ότι η λύση που πρότεινε η Πολιτεία είναι η καλύτερη επιλογή»

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, προέβη σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022 στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ανάλυση από τους ειδικούς του Δήμου Καλαμάτας της τεχνικής έκθεσης που παρέδωσε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ο καθηγητής κ. Κουτσογιάννης για το αντιπλημμυρικό έργο, καταλήγει σε ένα σαφές και ξεκάθαρο συμπέρασμα, το οποίο άλλωστε διατυπώνεται και στην ίδια την έκθεση:

Η λύση 1, αυτή που προτάθηκε από την Πολιτεία, αποτελεί τη βέλτιστη λύση για τη θωράκιση της Καλαμάτας από πλημμυρικά φαινόμενα. Παρέχει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, είναι ώριμη μελετητικά και αδειοδοτικά και έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της.

Ως Δημοτική Αρχή καταστήσαμε από την πρώτη στιγμή σαφές, ότι προσεγγίσαμε το Έργο με κυρίαρχο κριτήριο την αποτελεσματική θωράκιση της Καλαμάτας και την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ακριβώς γι’ αυτό, ταχθήκαμε υπέρ της μελέτης της Πολιτείας, θέτοντας, όμως, “κόκκινες γραμμές” σε συγκεκριμένα ζητήματα για τα οποία διατυπώσαμε παρατηρήσεις και ζητήσαμε βελτιώσεις.

Η τεχνική έκθεση του κ. Κουτσογιάννη, δεν επιβεβαιώνει μόνο ότι η λύση που πρότεινε η Πολιτεία είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιπλημμυρική  θωράκιση της Καλαμάτας. Επιβεβαιώνει και την ορθότητα της προσέγγισης της Δημοτικής Αρχής.

Αναμένουμε τις αποφάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων και συνεχίζουμε με υπευθυνότητα να διεκδικούμε την αποδοχή των βελτιώσεων που έχουμε προτείνει, με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια της Καλαμάτας και των συμπολιτών μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button