Κόσμος

Ιαπωνία: Τρώγοντας σοκολάτα και πίνοντας κόκα κόλα έφτασε 117 χρονών – Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Δεν κατέστη δυνατόν να δει την οικογένειά της λόγω του κορονοΐού – και το γιόρτασε με ένα μπουκάλι κόκα-κόλα.

Ο λόγος για την 117 ετών Κάνε Τανάκα, τον γηραιότερο άνθρωπο στην γη, σύμφωνα με το βιβλιο Γκίνες τον περασμένο Μάρτιο που πέτυχε το ρεκόρ όλων της εποχών για την Ιαπωνία το περασμένο Σάββατο όταν έγινε 117 ετών και 261 ημερών.

Η ίδια, κατέρριψε το ρεκόρ μιας άλλης γυναίκας από την Ιαπωνία, της Νάμπι Τατζίμα που πέθανε τον Απρίλιο του 2018 σε ηλικία 117 ετών και 260 ημερών.

Η Τανάκα, όπως αναφέρει ο guardian, γιόρτασε το γεγονός με ένα μπουκάλι κόκα – κόλα – το αγαπημένο της ποτό – φορώντας ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία της, δώρο από την οικογένειά της.

Η ίδια δεν είναι η μόνη που έχει ζήσει πάνω από τα 100 στην Ιαπωνία. Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνω των 65 είναι από 36 εκατομμύρια ή το 28,7% του πληθυσμού. Οι άνω των 100 είναι πλέον 80.450, εκ των οποίων το 88% γυναίκες.

Το έβδομο από εννέα παιδιά, η Τανάκα γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1903 κι έζησε να δει πέντε Ιάπωνες αυτοκράτορες στο θρόνο.

Είναι το τρίτο γηραιότερο πρόσωπο όλων των εποχών, πίσω από τη Γαλλίδα Ζαν Καλμέντ, που πέθανε το 1997, στα 122 της, και την Αμερικανίδα Σάρα Κνάους, που πέθανε το 1999, στα 119 της.

Πηγή: huffington.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button