ΑγροτικάΤοπικά Νέα

Ιδιαίτερη η χρονιά που έζησαν οι παραγωγοί καρπουζιού στην Τριφυλία

Μία ιδιαίτερη χρονιά έζησαν οι παραγωγοί καρπουζιού στην Τριφυλία, που είδαν τις τιμές να κατρακυλούν κατά τη διάρκεια της εξαγωγικής περιόδου.

Όπως ανέφερε στο ypaithros.gr ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, «το 60% της παραγωγής με τα πρώιμα καρπούζια, που είχαν μειωμένες αποδόσεις λόγω των καιρικών συνθηκών την περίοδο της καρπόδεσης, έφυγε με πολύ καλές τιμές και σε πολύ καλή ποιότητα».

Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες ποσότητες έφυγαν με τιμές όχι ιδιαίτερα καλές. «To 20% με 25% έφυγε με τιμή γύρω στο κόστος και το υπόλοιπο με τιμή κάτω του κόστους. Κατά συνέπεια, ήταν μία χρονιά με διακυμάνσεις, αλλά τελικά το καρπούζι της Τριφυλίας πήγε σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης», τόνισε. Η συνολική παραγωγή ξεπέρασε τους 40.000 τόνους και οι τιμές κυμάνθηκαν στα 50 λεπτά στο ξεκίνημα, ενώ σήμερα έχουν πέσει στα 5 λεπτά.

«Ήταν μια κακή χρονιά για τις εξαγωγές μας», εξηγεί ο παραγωγός και εξαγωγέας Κώστας Μάλαμος. «Όλα πήγαν στραβά. Από την κακοκαιρία στην Ευρώπη μέχρι και τις φθηνές τιμές των Τούρκων. Δυστυχώς, ενώ ξεκινήσαμε στα 50 λεπτά, οι τιμές έπεσαν στα 5 – 10 λεπτά, ενώ έμειναν και αδιάθετες ποσότητες στα χωράφια των παραγωγών».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button