Κόσμος

Ισπανία: Ταύρος ξέφυγε από αρένα και τραυματίστηκε θανάσιμα από αυτοκίνητο

Ταύρος στην Ισπανία σκοτώθηκε μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο, αφού πρώτα έφυγε από χώρο που πραγματοποιούνταν ταυρομαχίες και τραυμάτισε δύο ανθρώπους.

Απίστευτο περιστατικό κατέγραψε η κάμερα ενός κατοίκου της πόλης Brihuega, στην Ισπανία, τα ξημερώματα της Κυριακής (08/08). Ταύρος ξέφυγε από αρένα ταυρομαχίας και βγήκε στους δρόμους της μικρής πόλης, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, λίγο πριν πέσει πάνω του ένα αυτοκίνητο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για το περιστατικό, που σύμφωνα με τον Guardian, το βράδυ εκείνο είχε διοργανωθεί ταυρομαχία, στη διάρκεια της οποίας ο ταύρος ξέφυγε από την αρένα και άρχισε να τρέχει στα στενά δρομάκια της πόλης.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ακούγεται κάποιος να φωνάζει “ο ταύρος βγαίνει στο δρόμο” και αμέσως, περίπου 12 άνθρωποι μεταξύ αυτών και οι διοργανωτές της εκδήλωσης, ξεκίνησαν κυνηγητό.

Δύο άνδρες, ηλικίας 73 και 64 ετών, χτυπήθηκαν από τον ταύρο και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όπου επιβεβαιώθηκε πως η κατάσταση της υγείας τους είναι σταθερή, έχοντας ελαφρά μόνο τραύματα.

Καθώς η κατάσταση βρισκόταν εκτός ελέγχου, κάτοικοι πήραν την πρωτοβουλία να επέμβουν, χτυπώντας τον με ένα όχημα, όπως δήλωσε κάτοικος της πόλης. “Χτύπησαν τον ταύρο μέχρι να πεθάνει”, τόνισε.

Το βίντεο δείχνει τη στιγμή που ο ταύρος διασχίζει με ταχύτητα ένα στενό δρόμο και άνθρωποι τρέχουν από πίσω του. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, φαίνεται πως ένα αυτοκίνητο αυξάνει ταχύτητα και πέφτει πάνω στον ταύρο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος έχει εντοπιστεί, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη.

Το περιστατικό αυτό, προκάλεσε γρήγορα αντιδράσεις στους ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. “Ντροπιαστικές και τρομερές εικόνες στο Brihuega” έγραψε στο Twitter, ο Sergio Torres, επικεφαλής οργάνωσης για την προστασία των ζώων στην Ισπανία.

Η AnimaNaturalis, οργάνωση που ερευνά τις χιλιάδες ετήσιες εκδηλώσεις ταυρομαχίας στην Ισπανία, δήλωσε ότι θα ζητήσει δικαστική αγωγή, καθώς όπως είπε πρόκειται για ξεκάθαρη κακοποίηση σε ζώο.

Από την άλλη, η ομοσπονδία ταυρομαχιών της Γουαδαλαχάρα, ωστόσο, επαίνεσε τις ενέργειες των κατοίκων, λέγοντας σε ανακοίνωσή της “αυτή η γρήγορη επέμβαση, εμπόδισε το ζώο να φτάσει σε άλλες περιοχές του χωριού όπου η τραγωδία θα μπορούσε να ήταν χειρότερη”. Υποστήριξε τις ενέργειες των ανθρώπων, σημειώνοντας πως “σε μια ακραία περίσταση, όταν μάλιστα κινδυνεύει ο πληθυσμός, καθίστανται αναγκαίες τέτοιες δράσεις για την αποφυγή μεγαλύτερης καταστροφής”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button