Αγροτικά

Ισπανικά αποθέματα ελαιολάδου

Στην ισπανική αγορά του ελαιολάδου η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου έκλεισε χωρίς ιδιαίτερες διακυμάνσεις, ενώ οι τυποποιητές τηρούν στάση αναμονής για να μη διαταράξουν την αγορά με νέες αυξήσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν αποκλείονται τους επόμενους μήνες.

Το θέμα είναι πως αν και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι στα τέλη Μαΐου ο κλάδος των τυποποιητών είχε αποθέματα περίπου 211.000 τόνους, ωστόσο είναι διάχυτη η άποψη πως αυτός ο όγκος δεν διανέμεται ισότιμα μεταξύ των βασικών τυποποιητών.

Με άλλα λόγια, αν πριν χρόνια οι μεγάλες συνεταιριστικές οργανώσεις δηλώνονταν αποκλειστικά ως παραγωγοί, σήμερα κατηγοριοποιούνται επίσης και ως τυποποιητές. Επομένως, δεν είναι παράξενο που εταιρείες όπως η Dcoop, Oleoestepa, Jaencoop μεταξύ άλλων, είναι αυτή τη στιγμή αυτές που έχουν στις αποθήκες τους τα μεγαλύτερα αποθέματα. Από την άλλη πλευρά, μεγάλοι τυποποιητές, όπως οι Migasa, Sovena και άλλοι, επιλέγουν σταδιακές αγορές, μέρα με τη μέρα, με ελαιόλαδα συγκεκριμένου όγκου και ποιότητας για να καλύψουν την υπάρχουσα ζήτηση.

Σε αυτό το στάδιο της ελαιοκομικής περιόδου υπάρχουν περισσότερα αποθέματα σε σχέση με τις τέσσερις προηγούμενες, αν και η μηνιαία εμπορευματοποίηση συνεχίζει να κυμαίνεται στους 107.000 τόνους.

Επομένως, δεν εκπλήσσει το γεγονός πως, παρά την άνοδο των τιμών τις τέσσερις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο εκδηλώνεται ενδιαφέρον αγοράς μεγάλων παρτίδων από σημαντικούς τυποποιητές, όπως ο Migasa.

Απόδοση από: www.olimerca.com

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button