Κόσμος

Ισραήλ: Έκρηξη κρουσμάτων, κανένας θάνατος – Το Pfizer προστατεύει κατά 93% από τη νοσηλεία με «Δέλτα»

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων την Δευτέρα στο Ισραήλ λόγω της μετάλλαξης Δέλτα συνοδεύτηκε από ελαφρά μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία- Ωστόσο, μειώθηκε στο 64% η αποτελεσματικότητα του Pfizer στην αποτροπή της μετάδοσης- Στο μίνιμουμ σκοπεύει η κυβέρνηση της χώρας να διατηρήσει το επίπεδο των περιορισμών

Μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, αλλά μικρή μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και κανέναν θάνατο, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ. Καταγράφηκαν 501 νέα κρούσματα για την Δευτέρα -τα μισά σε μαθητές- ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώνονταν περίπου 300.

Παράλληλα, οι Ισραηλινοί αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της Pfizer, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί πλήρως 5.180.662 Ισραηλινοί πολίτες από το σύνολο των 9,3 εκατομμυρίων, χάνει σημαντικό μέρος της αποτελεσματικότητάς του απέναντι στην λεγόμενη «ινδική» μετάλλαξη: σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, το εμβόλιο Pfizer έχει μόλις 64% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή μετάδοσης του ιού από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, ενώ είχε 94,3% στις παλιότερες μεταλλάξεις.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το συγκεκριμένο εμβόλιο εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή αποτελεσματικότητα στην αποτροπή βαριάς νόσησης και νοσηλείας – η οποία μετράται τώρα στο 93%, ελάχιστα μειωμένη σε σχέση με τον Μάιο, που ήταν στο 98,2%, πριν αρχίσει να καταγράφεται και στο Ισραήλ η μετάλλαξη Δέλτα.

Ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ, Νίτζαν Χόροβιτς, ο οποίος έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις , δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα και μία άλλη μετάλλαξη θα εμφανιστεί, στη θέση της Δέλτα», προσθέτοντας ότι «πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό». Τόνισε δε ότι το Ισραήλ επιχειρεί να αντιμετωπίσει την επιδημία αποφεύγοντας τον πανικό και κρατώντας τους περιορισμούς στο μίνιμουμ, ώστε να γίνει δυνατή η συνέχιση μίας «σχεδόν κανονικής» κοινωνικής ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button