ΑθλητικάΑφιερώματαΓαργαλιάνοιΤοπικά Νέα

Ιστορικό Αρχείο: Αυτά έγραφε η «Αθλητικη Ηχώ» το 1972 για την ευρεία νίκη του Μελιγαλά επί του Τέλου Άγρα

Άρθρο του ανταποκριτή της εφημερίδας «Αθλητική Ηχώ», Π. Γεωργιόπουλου, το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα στις 4 Δεκέμβριου 1972, και αφορούσε την ευρεία νίκη του Εθνικού Μεγάλά επι του Τέλου Άγρα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και το ονόματα της 11δας του Τέλου Άγρα.

 

Η Αθλητική Ηχώ ήταν καθημερινή ελληνική πρωινή αθλητική εφημερίδα που κυκλοφορούσε από το 1945 έως το 2007, με τόπο έκδοσης την Αθήνα και πανελλαδική κυκλοφορία. Το πρώτο της φύλλο εκδόθηκε την 1η Οκτωβρίου 1945 υπό τη διεύθυνση των Αθανασίου Σέμπου και Νικολάου Ζιρώ. Θεωρούνταν έντυπο φιλικά προσκείμενο στον Παναθηναϊκό. Συνεργάτες της στην πορεία των χρόνων υπήρξαν πολλοί κορυφαίοι Έλληνες αθλητικογράφοι, όπως οι Γιάννης Διακογιάννης, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, Γιώργος Παγιωτέλης, Ηλίας Σπορίδης, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Βαγγέλης Φουντουκίδης και άλλοι.

Η εφημερίδα ανέστειλε τη λειτουργία της τον Απρίλιο του 2007, έπειτα από 62 συναπτά έτη κυκλοφορίας. Το 2008 έγινε προσπάθεια να επανακυκλοφορήσει, εκδίδοντας ένα επετειακό φύλλο για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Παναθηναϊκού, η οποία ωστόσο δεν είχε συνέχεια.

Δείτε το άθρο:

Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Νικητόπουλο για την παραχώρηση του αρχείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button