Τοπικά Νέα

Ισόβια για ληστεία σε 36χρονο Βούλγαρο που διέμενε στους Γαργαλιάνους

Σε ισόβια κάθειρξη για την πράξη της ληστείας, τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα, κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών τον έναν από τους δύο Βούλγαρους, ηλικίας 36 και 38 ετών, που λήστεψαν ένα ζευγάρι στο Ανήλιο Ζαχάρως τον Ιούνιο του 2016. Στο δεύτερο κατηγορούμενο επέβαλε, ποινή πέντε χρόνων κάθειρξης για τελεσμένη ληστεία και έναν χρόνο για απόπειρα, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι είχε απλή συνέργεια.

Ο 36χρονος Βούλγαρος ήταν μόνιμος κάτοικος Γαργαλιάνων και είχε συλληφθεί από το Α.Τ. Γαργαλιάνων, ύστερα από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του από τον Ανακριτή και την Εισαγγελία.

Ήταν ξημερώματα του Ιουνίου του 2016, όταν ζευγάρι μεσήλικων στο Ανήλιο Ζαχάρως στην Ηλεία ξυπνούσε έντρομο αντικρίζοντας πάνω από το προσκέφαλό του δύο ληστές. Ο ήσυχος ύπνος για τον 64χρονο τότε άνδρα και τη 56χρονη σύζυγό του τελείωνε απότομα και άρχιζε ο πραγματικός εφιάλτης, καθώς από τις 6.00 τα ξημερώματα μέχρι τις 8.30 το πρωί βρίσκονταν στο έλεος των δύο ληστών.
Δέχθηκαν χτυπήματα, απειλήθηκαν οι ζωές τους και κατέληξαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό τους μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, για μια λεία που έφτανε τα 205 ευρώ.

Ένα χρόνο μετά, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 36 και 38 ετών, συνελήφθησαν στη Μεσσηνία, ως δράστες της ληστείας και προφυλακίστηκαν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button