Κόσμος

Ιταλία: Δημοτικός σύμβουλος της Λέγκα πυροβόλησε και σκότωσε 39χρονο Μαροκινό

Ο Ματέο Σαλβίνι τον υποστήριξε λέγοντας ότι βρισκόταν σε νόμιμη αυτοάμυνα

Ένα απίστευτο συμβάν έγινα το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου στην Ιταλία, όταν ο Massimo Adriatici, δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος για την ασφάλεια του Δήμου της Voghera της Pavia, πυροβόλησε με περίστροφο έναν 39χρονο Μαροκινό, Youns El Bossettaoui, σκοτώνοντάς τον.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, το γεγονός έγινε μπροστά από το μπαρ La Versa στην Piazza Meardi κοντά στο κέντρο της πόλης.

Φαίνεται ότι προηγήθηκε έντονος καυγάς μεταξύ του δημοτικού συμβούλου και του θύματος. Ο Adriatici ισχυρίζεται πως η σφαίρα βρήκε το 39χρονο θύμα στην κοιλιά αφού ο ίδιος είχε πέσει στο έδαφος κατόπιν σπρωξίματος. Ο διαπληκτισμός φαίνεται να ξεκίνησε όταν ο Adriatici κάλεσε την Αστυνομία γιατί το θύμα παρενοχλούσε τους θαμώνες του μπαρ.

Ο δημοτικός σύμβουλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κατ’οίκων περιορισμό και οι αρχές μελετούν την κατηγορία της περίσσειας αυτοάμυνας. Ο Adriatici κατέχει νόμιμη άδεια οπλοκατοχής, είναι πρώην αστυνομικός και δάσκαλος ποινικού δικαίου σε κρατική σχολή αστυνομικών στην γειτονική πόλη της Alessandria. Κάποιοι μάρτυρες μιλούν γι’αυτόν ως ‘ο σερίφης’, εφόσον κυκλοφορούσε πάντα οπλισμένος.

Από το πρωί οι αντιδράσεις των πολιτικών διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους. Η Λέγκα, δια στόματος Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε πως πρόκειται περί “νόμιμης αυτοάμυνας” και πως «πριν καταδικάσουμε ένα αξιοσέβαστο άτομο που είδε να του επιτίθενται και αντέδρασε, ας περιμένουμε την ανασυγκρότηση των γεγονότων».

Φωτογραφία αρχείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button