Πολιτιστικά - ΕκδηλώσειςΤοπικά Νέα

“Κάθε μια νύχτα είναι μόνο μια σελίδα…” – Μαγική βραδιά στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς [εικόνες]

Μια ατμοσφαιρική μουσική περιπλάνηση με τραγούδια που αγαπήθηκαν

Μουσική εκδήλωση, υπό τον τίτλο «Κάθε μια νύχτα είναι μόνο μια σελίδα…», με το σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Νότη Μαυρουδή, με τη συγκινητική και λυρική φωνή της Νένας Βενετσάνου και τον εξαιρετικό κιθαρίστα Γιώργο Τοσικιάν, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, στις «Μυκήνες της Δυτικής Πελοποννήσου», τον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς.

Οι σπουδαίοι καλλιτέχνες παρουσίασαν ένα πρόγραμμα για δυο κιθάρες και φωνή, βασισμένο στην πλούσια δισκογραφία τους, και  τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Β. Τσιτσάνη κ.α.

Την εκδήλωση παρακολουθήσαν περισσότερα από 1000 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής ο Δήμος Τριφυλίας τίμησε για την προσφορά τους στην τέχνη τον Νότη Μαυρουδή και τη Νένα Βενετσάνου. Επίσης, ο Δήμος τίμησε, για την προσφορά του στην κοινωνία, τον φύλακα του Αρχαιολογικού Χώρου κ. Γιώργο Γαλάνη, ενώ αναφορά έγινε και στον αείμνηστο Αντιδημάρχο Τριφυλίας Σπύρο Χρονόπουλο, ο οποίος είχε διατελέσει φύλακας στον Αρχαιολογικό Χώρο της Περιστεριάς.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας που σημείωσε ότι προτεραιότητά του όταν ανέλαβε ήταν η ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου της Περιστεριάς αλλά και το “άνοιγμα” στην κοινωνία με εκδηλώσεις σαν την χθεσινή, προκείμενου οι πολίτες να μπορούν να χαρούν το χώρο. “Εμπιστευόμαστε τον χώρο σε καταξιωμένους καλλιτέχνες”, είπε μιλώντας για του καλλιτέχνες, κάνοντας την ευχή ο θεσμός αυτός να φτάσει σε διάρκεια τόσα χρόνια, που κανείς να μην μπορεί να θυμηθεί ποιος την καθιέρωσε.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας έκανε ο κ. Σταμάτιος Φριτζίλας.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ο Δήμος Τριφυλίας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση.

Δείτε εικόνες:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button