Ελλάδα

Κάρολος και Καμίλα το μεσημέρι στην Αθήνα

Σπάζοντας μια παράδοση χρόνων που ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας να αποφεύγουν να επισκεφθύν την Ελλάδα, πρίγκιπας Κάρολος και Καμίλα φθάνουν σήμερα το μεσημέρι στις 14:50 στην Αθήνα.

Το πριγκιπικό ζεύγος θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Το πρόγραμμα της τριήμερης επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλας στην Ελλάδα, σε Αθήνα και Κρήτη συγκεκριμένα, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πλούσιο τόσο από την άποψη ότι είναι γεμάτο, όσο και για την ποικιλία των επισκέψεων και δραστηριοτήτων του ζεύγους.

Πέρα από τις επαφές με τους πολιτικούς, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία, πλοία, αλλά και κοινωνικές δομές, ενώ η τριήμερη επίσκεψή τους θα κλείσει με τη συμμετοχή τους σε ένα πραγματικό κρητικό γλέντι που θα στηθεί προς τιμήν τους στο χωριό Αρχάνες της Κρήτης.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η δούκισσα της Κορνουάλης θα έχουν σήμερα συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την Πέμπτη με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Σήμερα θα δοθεί προς τιμήν του επίσημο γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Πριν την έναρξη του γεύματος ο πρίγκιπας Κάρολος θα ξεναγηθεί στον πρώτο όροφο του του Προεδρικού Μεγάρου όπου βρίσκονται τα βασιλικά πορτραίτα.
Στο γεύμα θα δώσει το παρών η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, 10 υπουργοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και φορέων. Παρούσες και οι σύζυγοι των Παυλόπουλου, Τσίπρα, Βούτση και Μητσοτάκη (Σίσσυ Παυλοπούλου, Περιστέρα Μπαζιάνα, Αγγελική Παπάζογλου και Μαρέβα Μητσοτάκη).

Όσο για την Πέμπτη μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Κάρολος θα επισκεφθεί βρετανικά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά, το θωρηκτό Αβέρωφ αλλά και την Τριήρη «Ολυμπιάς» και το συμμαχικό νεκροταφείο, ενώ η σύζυγός του Καμίλα θα επισκεφθεί με την Περιστέρα Μπαζιάνα το Μουσείο Μπενάκη και εν συνεχεία θα συμμετάσχει σε εκπαιδευτική δραστηριότητα μαθητών με θέμα το παιδικό βιβλίο στη Μονή Καισαριανής, ενώ θα συναντήσει και γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Το μεσημέρι κατά τη δεξίωση που θα δοθεί για το πριγκιπικό ζεύγος στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, θά έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και με τα μέλη της πρώην βασιλικής ελληνικής οικογένειας, τους γιους του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου Παύλο και Νικόλαο.
Κάρολος και Καμίλα την Παρασκευή θα μεταβούν στην Κρήτη, όπου θα επισκεφθούν την Κνωσσό (ζήτησαν να μην κλείσει για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους) και εν συνεχεία μια δομή προσφύγων, μια τοπική μονάδα παραγωγής κρασιού και λίγο πριν αναχωρήσουν για Βρετανία θα συμμετέχουν στο γλέντι που θα στηθεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button