Πελοπόννησος

Κέντρο Υγείας Αρεόπολης: Ο Διευθυντής αγόρασε εξοπλισμό με το μισθό του για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς

Σε μία πράξη που δικαιώνει την αγάπη και το σεβασμό που έχουν στο πρόσωπό του οι κάτοικοι της Μάνης, προχώρησε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης.

Ο γνωστός και ως ο «Καλός Σαμαρείτης» της  Ανατολικής Μάνης αγόρασε ο ίδιος δύο μηχανήματα φυσικοθεραπείας και τα δώρισε στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να γλιτώσει τους ασθενείς από την ταλαιπωρία και τα έξοδα μετακίνησης σε Γύθειο και Σπάρτη, ώστε να υποβληθούν σε φυσικοθεραπείες.

Η υπόθεση ξεκίνησε το Μάιο του 2018 όταν το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης απέκτησε φυσικοθεραπεύτρια μετά από μετάταξη νοσοκόμας που εργαζόταν σε αυτό. Οι επίμονες εκκλήσεις του διευθυντή ώστε να εξοπλιστεί το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Κέντρου Υγείας δεν βρήκαν ανταπόκριση από την 6η ΥΠΕ και τον Οκτώβριο προχώρησε στην αγορά δύο μηχανημάτων κόστους 2000 ευρώ από τις δικές του οικονομίες.

Είναι γνωστό στην τοπική οικονομία πως ο Ανάργυρος Μαριόλης δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε κάτι τέτοιο, αφού και στο παρελθόν έχει συμβάλει οικονομικά για διάφορες ελλείψεις του Κέντρου Υγείας.

Εξάλλου, σχεδόν καθημερινά οδηγεί ο ίδιος το ασθενοφόρο καλύπτοντας την έλλειψη σε οδηγούς που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Εδώ και χρόνια εφαρμόζει με δική του πρωτοβουλία πρόγραμμα κατοίκων επισκέψεων για εξετάσεις ασθενών, βοηθώντας ηλικιωμένους με προβλήματα μετακίνησης, οι οποίοι ζουν σε απομακρυσμένα χωριά της περιοχής.

Οι μανιάτες τον  πίνουν στην κυριολεξία νερό στο όνομά του και μάλιστα στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές όταν και ήταν υποψήφιος δε δίστασαν να τον απειλήσουν πως σε περίπτωση που εκλέγονταν δε θα τον άφηναν να φύγει από την Αρεόπολη.

Να σημειωθεί πως το θέμα έγινε γνωστό μετά από ενημέρωση που έκανε τηλεθεατής στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κάθε μέρα Ελλάδα» πως στην Αρεόπολη δεν πραγματοποιούνται φυσικοθεραπείες, αν και υπάρχει φυσικοθεραπεύτρια. Όπως αποδείχτηκε όμως δεν είχε ενημερωθεί πως δύο βασικά μηχανήματα για φυσικοθεραπείες έχουν αποκτηθεί με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας. Επιπρόσθετα,  ο Δρ. Μαριόλης έχει ζητήσει από την 6η ΥΠΕ να ενισχυθεί περεταίρω το Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας τόσο με ιατροτεχνολογικό όσο και με ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Προφανώς οι αρμόδιοι θα πρέπει να δουν επιτέλους αυτό και τα υπόλοιπα αιτήματα του γιατρού με τη δέουσα προσοχή.

Υπενθυμίζεται, πως ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης ανακηρύχθηκε καλύτερος Οικογενειακός Γιατρός για το 2019 από τον έγκριτο οργανισμό WONCA Europe.

Σύμφωνα με τον οργανισμό WONCA, o Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης είναι ο μοναδικός γιατρός που έλαβε βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών (το 2016) για τις υπηρεσίες του στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την προσφορά του στην ελληνική κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button