Αγροτικά

Καλή παραγωγή στα υπερπρώιμα επιτραπέζια σταφύλια

Με οψίμιση της παραγωγής αλλά με καλές ποσότητες και ποιότητες εξελίσσεται η φετινή καλλιέργεια για τις υπερπρώιμες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών στις περιοχές της Κρήτης, που ξεκινάνε οι πρώτες συγκομιδές στην χώρα.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Νικόλαος Γιαννιδάκης, παραγωγός και ιδιοκτήτης της MinoanFruit, «τα συγκεκριμένα σταφύλια διοχετεύονται κυρίως προς την εγχώρια αγορά. Το θετικό είναι ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός τουριστών στην Κρήτη και ελπίζουμε να βοηθήσει ο καιρός και να υπάρξει αυξημένη ζήτηση.

Έχουμε φέτος μια καλή ποσοτικά και ποιοτικά παραγωγή. Η παραγωγή έχει μια οψίμιση κατά 5 έως 6 ημέρες.

Έτσι μετά τις 10 Ιουλίου αναμένεται να ξεκίνησε η συγκομιδή για τα επιτραπέζια σταφύλια της ποικιλίας Prime. Στη συνέχεια και περίπου μετά μιας εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή της ποικιλίας Σουπέριορ (Superior seedless). Θα ακολουθήσει η συγκομιδή της υπερπρώιµης άσπερμης κόκκινης ποικιλίας σταφυλιού Star Light.

Οι τιμές παραγωγού θα γίνει προσπάθεια να είναι αυξημένες σε σχέση με πέρσι. Πέρσι να θυμίσουμε ότι οι τιμές παραγωγού κυμάνθηκαν από 90 λεπτά μέχρι 1,30 ευρώ το κιλό. Μεγάλο πρόβλημα είναι φέτος η αύξηση που έχουμε στα υλικά συσκευασίας η οποία φτάνει σε ποσοστό 35% σε σχέση με πέρσι».

Ο κ. Ιωάννης Γουρνιαδάκης, υπεύθυνος εξαγωγών της ΚΟΥΦΟΖΗΣΗ ΑΕΕΕΕ – CRETAN ROOT, που ασχολείται με την παραγωγή και εξαγωγή επιτραπέζιων σταφυλιών, αναφέρει στον ΑγροΤύπο ότι «περίπου στα μέσα Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η συγκομιδή των υπερπρώιμων επιτραπέζιων σταφυλιών στην Κρήτη. Φέτος θα έχουμε μια καλή ποσότητα και ποιότητα στην παραγωγή.

Πρώτη αναμένεται να ξεκινήσει η ποικιλία Prime και θα ακολουθήσουν οι Σουπέριορ και Ralli. Θα ακολουθήσει η άσπερμη κόκκινη ποικιλία σταφυλιού Star Light που τα τελευταία χρόνια κερδίζει τους καταναλωτές. Όλες αυτές οι ποικιλίες έχουν υψηλές τιμές και διακινούνται στην εγχώρια αγορά».

agrotypos.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button