Δήμος Καλαμάτας

Καλαμάτα: Έκπτωτος ο εργολάβος της αγροτικής οδοποιίας

Έχει κινηθεί διαδικασία και για άλλα έργα

«Σήμερα στελέχη υπηρεσιών του Δήμου είναι στην Τρίπολη όπου κηρύσσεται έκπτωτος ο εργολάβος για την αγροτική οδοποιία. Και δεν είναι ο μόνος. Έχει κινηθεί η διαδικασία και για άλλους εργολάβους για πάρα πολλά έργα».

Τα παραπάνω ανέφερε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022. Ενημέρωσε, επίσης, ότι «έχει λήξει η ημερομηνία που θα έπρεπε ο εργολάβος της Αναγνωσταρά να κάνει συγκεκριμένες εργασίες, οπότε του έχει ήδη κοινοποιηθεί, με δικαστικό επιμελητή, η διαδικασία έκπτωσης από το έργο της Αναγνωσταρά».

Ακόμα, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις θα κινήσουμε τις διαδικασίες που προβλέπονται για οποιονδήποτε εργολάβο. Είμαστε δίπλα σε αυτούς οι οποίοι πραγματικά προσπαθούν και δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα, προφανώς τα ζούμε όλοι, ξέρουμε ότι έχουν δικαιώματα με την εξάμηνη παράταση, αλλά δεν πάει να πει ότι επί έξι μήνες δεν θα κάνουν τίποτα».

Ερωτηθείς για την εργολαβία των ασφαλτοστρώσεων, ο Δήμαρχος ανέφερε: «Είναι ένας από τους εργολάβους που είναι στη διαδικασία έκπτωσης. Συνολικά έχουμε πέντε έργα που βρίσκονται στη διαδικασία έκπτωσης αυτή τη στιγμή. Και έχουμε προχωρήσει για όλους. Δυστυχώς, έχουμε εγκλωβιστεί με αυτή την εργολαβία από τον Μάρτιο του 2021 που ήταν έτοιμη να ξεκινήσει και δεν ξεκίνησε ο εργολάβος, έχουν εγκλωβιστεί και κάποια χρήματα εκεί.  Έχω ζητήσει λοιπόν, διότι, όπως έχω πει πολλές φορές αναγκαζόμαστε να κόβουμε μικρά έργα για να πληρώνουμε το ρεύμα -διότι η βοήθεια που έχουμε πάρει είναι ελάχιστη από την Πολιτεία-, έχω πει να ετοιμαστούμε, να βρούμε έναν τρόπο ώστε να υλοποιηθεί η εργολαβία που αφορά στις ασφαλτοστρώσεις. Είναι αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι ασφαλτοστρώσεις μέσα στην πόλη».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button