Αστυνομικά

Καλαμάτα: Ένας αμετανόητος κοσμηματοπώλης – Στο ίδιο έργο θεατές μέσα στο κατάστημά του!

Δεν συνετίζεται καθώς φαίνεται ο 60χρονος κοσμηματοπώλης από την Καλαμάτα, καθώς για τρίτη φορά σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του για αποδοχή και διάθεση κλοπιμαίων χρυσαφικών και κοσμημάτων. Αυτή τη φορά οι αστυνομικοί βρήκαν στο κατάστημά του 58 κοσμήματα και χρυσαφικά τα οποία αναγνωρίστηκαν από παθόντες ότι είχαν κλαπεί από τα σπίτια τους.

Πρώτη φορά ο κοσμηματοπώλης συνελήφθη το 2014, το βράδυ της «Λευκής Νύχτας», όταν στο κατάστημά του σε αιφνιδιαστικό έλεγχο από την Αστυνομία, εντοπίσθηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα που προέρχονταν από κλοπές. Στην απολογία του τότε είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το 2016, μετά από αναγνωρίσεις των χρυσαφικών που είχαν βρεθεί το 2014 στο κατάστημά του, η Ασφάλεια Καλαμάτας προχώρησε σε συμπληρωματική δικογραφία, με την εξιχνίαση ακόμη 25 περιπτώσεων κλοπών σε σπίτια, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 7.4.2011 έως και την 15.8.2014, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και στην Αμαλιάδα Ηλείας.

Χθες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ανακοινώθηκε και τρίτη περίπτωση που αφορά τον ίδιο άνθρωπο. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, φέτος το Μάρτιο, μετά από αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, νέα έρευνα στο κατάστημα που διατηρεί ο 60χρονος στην Καλαμάτα.

Κατά την έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει ο κοσμηματοπώλης.

Κλοπές σε σπίτια
Από την έρευνα που ακολούθησε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι μέρος των χρυσαφικών και των κοσμημάτων ήταν προϊόν κλοπών. Συγκεκριμένα, 58 χρυσαφικά και κοσμήματα, διαφόρων ειδών, είχαν αφαιρεθεί, κατά το χρονικό διάστημα από την 11.9.2018 έως και 27.2.2019, σε δέκα περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, καθώς και στις τοπικές κοινότητες των Δήμων Δυτικής Μάνης, Τριφυλίας και Μεσσήνης.

Πρόκειται για σταυρούς, αλυσίδες σκουλαρίκια και άλλα χρυσαφικά που αναγνωρίσθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Τα συγκεκριμένα κλοπιμαία προέρχονταν από κλοπές που είχαν γίνει σε σπίτι στην Παλιόχωρα Αβίας, στον Άγιο Νίκων Δυτικής Μάνης, στους Άγιους Απόστολους Χώρας, στον Άγιο Σίδερη Καλαμάτας, στη Μικρή Μαντίνεια, στο Φραγκοπήγαδο, στις Ράχες Τριφυλίας, στο Πεταλίδι, στα Χριστοφιλαιία και στη Χώρα. Μάλιστα οι δύο τελευταίες έχουν εξιχνιασθεί από την Αστυνομία και ως δράστες κατηγορούνται δυο 17χρονοι Ρομά.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Πηγή

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button