Δήμος ΚαλαμάταςΤοπικά Νέα

Καλαμάτα: Αίτημα δημιουργίας αεραθλητικού κέντρου

«Για το αλεξίπτωτο πλαγιάς που είναι περισσότερο γνωστό ως παραπέντε, πολυετής επιδίωξή μας είναι η αναγνώριση και ο ορισμός της ιδιαίτερης περιοχής που αυτό λαμβάνει χώρα ως αεραθλητικό κέντρο», αναφέρει σε επιστολή της προς τον δήμαρχο Π. Νίκα, η Αερολέσχη Καλαμάτας, ζητώντας την υποστήριξη του Δήμου για την επίτευξη του σκοπού αυτού στην περιοχή της Άνω Βέργας.

Με επιστολή, , γνωστοποιεί προς το Δήμαρχο ότι επιδιώκει τον ορισμό της περιοχής δραστηριότητάς της ως αεραθλητικού κέντρου.

Στην επιστολή, που υπογράφουν ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Νικόλαος Kωνσταντέλος και ο Γραμματέας της Γεώργιος Κατσίρης μεταξύ άλλων, σημειώνεται: Η «Αερολέσχη Καλαμάτας δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης μας από το 1979 (έτος ίδρυσής της), τόσο στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς όσο και στον αερομοντελισμό και πλοήγηση ελαφρών μονοθέσιων αεροπλάνων. Ειδικά, όμως, για το αλεξίπτωτο πλαγιάς που είναι περισσότερο γνωστό ως παραπέντε, πολυετής επιδίωξή μας είναι η αναγνώριση και ο ορισμός της ιδιαίτερης περιοχής που αυτό λαμβάνει χώρα ως αεραθλητικό κέντρο».

Η Αερολέσχη ζητεί από το Δήμαρχο την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας για την επίτευξη του σκοπού αυτού, δεδομένης της μακροχρόνιας δράσης του συλλόγου αυτού στην περιοχή, καθώς και του γεγονότος ότι το άθλημα του αλεξιπτώτου προσελκύει τόσο απλούς περιηγητές, όσο και αεραθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην οικονομική και τουριστική προβολή και ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής της.

«Ο Δήμος Καλαμάτας θα συνδράμει την Αερολέσχη για την αναγνώριση της περιοχής δραστηριότητάς της ως αεραθλητικού κέντρου, σε συνέχεια ενεργειών του για την υποστήριξη αυτού του αθλήματος, με κυριότερη την αναβάθμιση της πίστας παραπέντε στην Άνω Βέργα», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button