Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Αφιέρωμα στην Κωνσταντινούπολη

Ένα οπτικό αλλά και ηχητικό ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ανά τους αιώνες, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (3 Ιουλίου ) στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ., στον πεζόδρομο της οδού Μπενάκη 11, έξω από το στέκι του Κέντρου, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την προβολή των φωτογραφιών από Μεσσήνιους ταξιδιώτες στην Κωνσταντινούπολη, τη συμμετοχή του Βασίλη Τριγκιλίδα, ταξιδιωτικού πράκτορα, και της Φωτογραφικής Ομάδας «West Mani frames».
Το αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το φωτογραφείο του Χρόνη Χρονόπουλου και την Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νότιας Πελ/νήσου.

O Ηλίας Κοντοζαμάνης δικαστικός/ συγγραφέας του βιβλίου » Κωνσταντινούπολη. Ταξιδεύοντας ανατολικά της Εδέμ», θα παρουσιάσει μέσα από τις δικές του φωτογραφίες την ιστορική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Στη συνέχεια, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Τα μάτια της Πόλης».

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το Τμήμα Μουσικής του Καλλιτεχνικού Στεκιού

ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Τhe Εye of Ιstanbul / Τα μάτια της Πόλης των Binnur Karaevli, Fatih Kaymak (60’)
Η ιστορία του Αρά Γκιουλέρ, του θρυλικού Τουρκοαρμένιου φωτογράφου ο οποίος, στα 87, παραμένει ένας σύνθετος και αξέχαστος χαρακτήρας: οξυδερκής, ασεβής, πνευματώδης και φιλοσοφημένος. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές που αποτύπωσαν τη ζωή των ανθρώπων και σημαντικά ιστορικά γεγονότα μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στην Κωνσταντινούπολη και την Τουρκία. Παρ’ όλα αυτά, το αρχείο του δεν άνοιξε ποτέ σε μελετητές, αλλά παραμένει στοιβαγμένο σε κουτιά στο γραφείο του. Στενός φίλος του Ανρί-Καρτιέ Μπρεσόν, ο Αρά πιστεύει επίσης ότι πρέπει να εστιάζουμε στην ανθρώπινη αλληλεπίδραση την αποφασιστική στιγμή. Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τον Αρά καθώς προετοιμάζεται για την αναδρομική έκθεσή του. Θυμάται τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από τις πλέον εμβληματικές φωτογραφίες του, κάνοντάς τες έτσι ακόμη πιο ζωντανές.

Είσοδος Ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button