Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Βιωματικό εργαστήρι – Φωτογραφικά καθρεφτίσματα

Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο «Φωτογραφικά καθρεφτίσματα» και θέμα τη συναισθηματική επικοινωνία μέσα από τη χρήση της φωτογραφίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο (8 Ιουνίου ) στις 11:00 π.μ. – 14:00μ.μ.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες και δεν απαιτούνται τεχνικές φωτογραφικές γνώσεις.

Σήμερα η εικόνα είναι από τα πιό διαδεδομένα μέσα επικοινωνίας. Μια φωτογραφία, χίλιες λεξεις όμως πέρα από τις “χίλιες λέξεις”, πολλές φορές μια φωτογραφία μιλάει και για συναισθήματα που δεν μπορούν να μπούν σε λόγια.
Συνήθως οι εικόνες που επιλέγουμε να μοιραστούμε με τους οικείους μας, αλλά και με τους άγνωστους “γνωστούς” μας είναι συναισθηματικά φορτισμένες.
Άραγε φτάνει το μήνυμα απέναντι;
Και αν ναι, ποιό είναι αυτό;
Ποιά συναισθήματα αναδύονται ανάμεσα σε δημιουργό και θεατή;
Αναρρωτιέται ο ένας για τον άλλο;
Θα μπορούσαν αυτά τα συναισθήματα να αξιοποιηθούν και από τους δυο;
Σε αυτό το τρίωρο βιωματικό εργαστήρι, δημιουργός και θεατής έρχονται κοντά και ανταλλάσσουν ρόλους.
Με αφετηρία την φωτογραφία προσπαθούν μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά να φωτίσουν αθέατες περιοχές του ενδοψυχικού και του διυποκειμενικού χώρου. Η εργασία σε ομάδα εκμεταλλεύεται την πληθώρα των αλληλεπιδράσεων και μας προσφέρει μια πιο στιβαρή και πολυδιάστατη εικόνα της σχέσης με τον εαυτό μας αλλά και με τον «άγνωστο άλλο».

Συντονιστής: Γρηγόρης Λακιώτης, Ψυχίατρος Παιδιού κι Εφήβου Εκπ/νος της Ελληνικής Εταιρίας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας
Τόπος: Ακρίτα 78 (έναντι MedOil)
Στοιχεία επικοινωνίας: 2721114598, anima.kalamata@gmail.com, www.facebook.com/animakalamata/
Για τη συμμετοχή προαπαιτείται συνάντηση με το συντονιστή. Κόστος: 30 ευρώ + ΦΠΑ (απαιτείται προκαταβολή για κράτηση θέσης) Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button