ΑστυνομικάΔήμος Καλαμάτας

Καλαμάτα: Πώς έφθασε η ΕΛΑΣ στα ίχνη της «συμμορίας των 11» – Τι ερευνούν για κλοπή από την Τράπεζα Ελλάδος

Οι διαστάσεις της υπόθεσης που συνταράσσει την κοινωνία της Καλαμάτας δείχνουν να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, για τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία φαίνεται να έχει συνδέσει τις διάφορες πτυχές και τα κομμάτια του… παζλ, για να καταφέρει να φθάσει – όπως σημειώθηκε στην επίσημη ανακοίνωσή της – “…στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας δρούσαν με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μεσσηνίας”. Το δεδομένο είναι ένα – όπως επισημαίνεται από αστυνομικές πηγές – πως για την συγκεκριμένη υπόθεση χρειάστηκαν έρευνες ετών!

Σε ένα διαβιβαστικό προς τις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές που είναι περί τις 200 σελίδες  όπως αναφέρθηκε και στις δηλώσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, είναι δεδομένο πως έχουν αποτυπωθεί αρκετά και σε λεπτομέρειες είτε μέσω της χρήσης τεχνικών μέσων είτε και μέσω παρακολουθήσεων που εξελίσσονται εδώ και καιρό – η Αστυνομία αναφέρει επισήμως πως η… δράση εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 – πως οι κινήσεις ορισμένων προσώπων είχαν μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας των ανδρών του Τμήματος Ασφαλείας.

Ο κύριος λόγος γίνεται για τα όσα αποδίδονται στον 45χρονο, που σύμφωνα με τις αρχές είχε ηγετική αναφορά στην όλη οργάνωση και τη δομή και λειτουργία της τελευταίας ομάδας, με στόχο το “ξέπλυμα χρήματος”. Ο 45χρονος να σημειωθεί πως είναι πρόσφατα αποφυλακισθείς προερχόμενος από την εξέτιση μιας ποινής που έφθασε μέχρι τα ισόβια.

Για να έχει υπάρξει κατάληξη ωστόσο σε αυτή την… κατηγορία και ο φάκελος να περιλαμβάνει μια υπόθεση – κατά περίπτωση – με βαριές εμπλοκές κακουργηματικού χαρακτήρα σε επίπεδο οικονομικού εγκλήματος, φαίνεται πως οι Αστυνομικοί προσπαθούν σε επίπεδο ερευνών να συνδέσουν την όλη σημερινή υπόθεση με το μακρινό 2004.

Τότε που το πανελλήνιο συγκλονίζεται από τη μεγαλύτερη υπεξαίρεση που έχει καταγραφεί και τα 5,9 εκατομμύρια ευρώ που έκαναν φτερά… από το Υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδας στην Καλαμάτα. Ο 45χρονος για την κλοπή στην Τράπεζα είχε καταδικαστεί – όπως αναφέραμε – και είχε πριν από λίγους μήνες είχε αποφυλακιστεί. Τονίζεται, πως το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων δεν βρέθηκε…

Τα αδικήματα είναι σοβαρά κατά περίπτωση για τους συλληφθέντες, με μεγαλύτερο βάρος να πέφτει σε περί τα 5 άτομα.

best-tv.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button