Τοπικά Νέα

Καλαμάτα: Τις πύλες του άνοιξε το “Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας”

Τις πύλες του άνοιξε την Παρασκευή 5 Αυγούστου το “2ο Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας” (2nd Peloponnese Beer Festival – only craft), στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, με αθρόα προσέλευση ντόπιων και επισκεπτών και παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις.

Tο “Πελοποννησιακό Φεστιβάλ Χειροποίητης Μπύρας” πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 7 Αυγούστου, προσφέροντας στους επισκέπτες του περισσότερες από 350 ετικέτες ελληνικής φρέσκιας, χειροποίητης μπύρας, πάνω από 30 Ελλήνων παραγωγών – ζυθοποιών.

Το βράδυ της Παρασκευής η παράλληλη συναυλία με το μεσσηνιακό συγκρότημα Jukebox and Friends έντυσε μουσικά το μήνυμα του Φεστιβάλ, που είναι : “Ναι στις όμορφες εμπειρίες. Ναι στην ελληνική επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια. Ναι στην υπευθυνότητα. Πίνουμε πάντα υπεύθυνα!”

Το Σάββατο 6 Αυγούστου τις γουλιές του αγαπημένου καλοκαιρινού ποτού θα πλουτίσουν με νότες τα “Κίτρινα ποδήλατα”, ενώ την Κυριακή 7 Αυγούστου, τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ, στη σκηνή ανεβαίνει ανανεωμένη η Μελίνα Κανά.

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο κρασί και τη μπύρα αποτέλεσαν συνήθειο χρόνων στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι, ανάλογη επιτυχία είχε η Γιορτή Κρασιού “Διονύσια” στο Άργος, με τη συμμετοχή πολλών οινοπαραγωγών της Αργολίδας, που όμως δεν διοργανώνονται πια και ίσως θα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό να αναβιώσουν, καθώς συγκέντρωναν πλήθος επισκεπτών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button