Δήμος ΚαλαμάταςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλαμάτα: Eκδήλωση μνήμης «Η Σμύρνη της καρδιάς μας»

Η Ένωση Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ» και η Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων, με αφορμή τα 97 χρόνια από τη γενοκτονία του Μικρασιατικού ελληνισμού διοργανώνουν αφιερωματική εκδήλωση μνήμης με θέμα «Η Σμύρνη της καρδιάς μας» στον πολυχώρο Α49 (Αναγνωσταρά 49) την Κυριακή (15 Σεπτεμβρίου ), στις 7 μ.μ.

Τη Μητρόπολη του Μικρασιατικού ελληνισμού πριν την καταστροφή της θα παρουσιάσουν με λόγο και προβολή οπτικού υλικού τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΜΣ Αντωνία Παυλάκου, Άγγελος Λάππας και Τίνα Βρεττάκη-Δάβου.
Θα αποδοθεί στην Τίνα Βρεττάκη-Δάβου τιμητικός έπαινος για τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού «Μια σμυρνιά γιαγιά» που θα ακουστεί στην εκδήλωση και στη μουσικό Φωτεινή Σταθέα για τη μουσική καταγραφή του από την πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Μεσσηνίας «Η ΙΩΝΙΑ» Φωτεινή Κοτσογλανίδη. Θα παρίστανται μέλη του Ομίλου Μικρασιατών Νέας Υόρκης. Ο Χορευτικός Όμιλος «Λεύκιπος» θα χορέψει μικρασιατικούς χορούς και θα ερμηνευτούν από ορχήστρα μικρασιάτικα τραγούδια.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατλων Μεσσηνίας «ΙΩΝΙΑ» Φωτεινή Κοτσογλανίδη και την επιμέλεια των κειμένων η πρόεδρος της ΕΜΣ Αντωνία Παυλάκου.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button