Αγροτικά

Καλιφόρνια: Εξοικονόμηση δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα συστήματα άρδευσης

Δισεκατομμύρια δολάρια μπορούν να εξοικονομήσουν οι αγρότες στην Καλιφόρνια χρησιμοποιώντας νέα συστήματα άρδευσης στο χωράφι, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της εταιρείας αγροτεχνολογίας Lumo.

Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση καταγράφει ότι τα νέα συστήματα άρδευσης θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αγρότες να μειώσουν το κόστος εργασίας και ηλεκτρικής ενέργειας παράλληλα με την κατανάλωση του νερού. Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τις δυνατότητες της τεχνολογίας να αντιμετωπίσει πιεστικά περιβαλλοντικά ζητήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Lumo, εάν η τεχνολογία τους εγκατασταθεί και στα 5 εκατομμύρια έικρ (μονάδα μέτρησης εμβαδού που ισούται με 4 στρέμματα) γεωργικής γης στην Καλιφόρνια, η πολιτεία θα μπορούσε να δει ετήσια εξοικονόμηση 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κόστος εργασίας και 200 εκατ. δολαρίων σε κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ανάλυση δείχνει επίσης ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να εξοικονομήσει 266,8 δισεκατομμύρια γαλόνια νερού κάθε χρόνο σε όλη την Καλιφόρνια. Αυτό ισοδυναμεί με την ετήσια κατανάλωση νερού περίπου 2,67 εκατομμυρίων σπιτιών, προσφέροντας ουσιαστικό όφελος στη διατήρηση του περιβάλλοντος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button