Κόσμος

Καλιφόρνια: Ψάχνουν τον serial killer του Στόκτον – Το μοτίβο του δολοφόνου

Να ξετυλίξουν το νήμα των επτά επιθέσεων – οι έξι θανατηφόρες – στην περιοχή Στόκτον της Καλιφόρνια προσπαθούν οι Αρχές. Οι ενδείξεις έως τώρα κάνουν λόγο για έναν κατα συρροή δολοφόνο ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος και για αυτόν τον λόγο έχει επικηρυχθεί με 125.000 δολάρια.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαιώνουν πως η σειρά των φαινομενικά τυχαίων ανθρωποκτονιών ξεκίνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους – και όχι τους τελευταίους μήνες όπως ήταν η αρχική εκτίμηση – και προειδοποιούν πως μπορεί να υπάρξουν και επιπλέον θύματα.

Και αυτό γιατί την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές δήλωσαν ότι ένας κατά συρροή δολοφόνος μπορεί να είναι υπεύθυνος για τους πρόσφατους θανάτους από πυροβολισμούς οι οποίοι συνέβησαν μεταξύ 8 Ιουλίου και 27 Σεπτεμβρίου. Είπαν επίσης ότι τα θύματα ήταν όλοι άνδρες εντός των ορίων της πόλης.

Ωστόσο, νέες πληροφορίες ανέφεραν ότι ένας 40χρονος Ισπανός, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 10 Απριλίου του 2021 στο Όκλαντ, συνδέεται με τους πιο πρόσφατους πυροβολισμούς και πιθανόν να είναι το πρώτο θύμα αυτού του κύκλου θανάτων.

Τα στοιχεία της αστυνομίας

Η αστυνομία της περιοχής έχει καταλήξει πως οι επτά επιθέσεις με πυροβόλο όπλο σχετίζονται, μετά από τις βαλλιστικές εκθέσεις αλλά και ελέγχοντας στοιχεία σε βάση δεδομένων σε όλη την πολιτεία, καθώς και βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες.

Επιπλέον, το μοτίβο των επιθέσεων έχει να κάνει με ανθρώπους που κυκλοφορούσαν μόνοι τη νύχτα ή τα ξημερώματα σε περιοχές με χαμηλό φωτισμό.

Εκεί, ο πιθανός serial killer έστηνε την ενέδρα του.

Μια επιζήσασα δίνει πληροφορίες

Επιπλέον, η αστυνομία έχει συνδέσει με τον ύποπτο τον πυροβολισμό μιας 46χρονης γυναίκας στις 16 Απριλίου 2021 στο Στόκτον. Σε αντίθεση με άλλα θύματα, είναι το μόνο άτομο που επέζησε από τα τραύματά της και η μόνη γυναίκα που φαίνεται να είχε γίνει στόχος του δολοφόνου.

«Οι ντετέκτιβ μας εργάζονται μαζί της για να μάθουν όσα περισσότερα μπορούμε», είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας του Στόκτον, Joe Silva, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό οι δολοφόνοι να είναι περισσότεροι.

Σύμφωνα με την περιγραφή της 46χρονης, πρόκειται για έναν άγνωστο σε αυτή άνδρα, μετρίου αναστήματος. Την ημέρα της επίθεσης, φορούσε ένα σκουρόχρωμο φούτερ με την κουκούλα σηκωμένη πάνω από το κεφάλι του , σκούρο παντελόνι και μαύρη μάσκα στο πρόσωπο.

Τα θύματα

Το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας San Joaquin δημοσίευσε τη Δευτέρα τα ονόματα των θυμάτων, τα οποία ήταν όλοι κάτοικοι Στόκτον. Πρόκειται για: τον Paul Alexander Yaw, 35 ετών, πέθανε στις 8 Ιουλίου, τον Salvador Debudey, Jr., 43, πέθανε στις 11 Αυγούστου, τον Jonathan Hernandez Rodriguez, 21 ετών, πέθανε στις 30 Αυγούστου, τον Juan Cruz, 52, πέθανε στις 21 Σεπτεμβρίου και τον Lawrence Lopez Sr., 54 ετών, πέθανε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η Γκρέτα Μπόγκροου, 60 ετών, από το Τέξας, είπε τη Δευτέρα ότι ο γιος της Paul Alexander Yaw σκοτώθηκε στις 8 Ιουλίου σε πάρκο στην πόλη της Βόρειας Καλιφόρνια.

Paul Alexander Yaw

Ο Paul Alexander Yaw

Η κ. Bogrow είπε ότι έχει αποξενωθεί από τον γιο της, ο οποίος ήταν άστεγος για περίπου πέντε χρόνια. «Πάντα ήλπιζα στην καρδιά μου ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεθούμε και θα φτιάχναμε τη σχέση μας» είπε. «Είναι πάντα όνειρο μιας μαμάς τα παιδιά της να γίνουν καλοί άνθρωποι. Ήταν καλός άνθρωπος. Μακάρι να είχα την ευκαιρία να του ξαναμιλήσω σε αυτή τη ζωή».

Η Bogrow ανέφερε επίσης πως έχε έρθει σε επαφή με ντετέκτιβ και δεν μπορεί να καταλάβει πώς κάποιος θα μπορούσε να διαπράξει τόσο παράλογες δολοφονίες.

Tην Τρίτη πάντως οι Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα ένα βίντεο με έναν μαυροντυμένο άνδρα και αναζητούν πληροφορίες για τη δράση του.

«Δεν ξέρουμε ποιο είναι το κίνητρο» του δράστη, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στη Στόκτον, ο Στάνλι Μακφάντεν.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας ανέφερε ακόμη πως δεν είναι σαφές αν τα θύματα -άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 21 και 54 ετών- συνδέονται, ή πώς. Όλα δέχθηκαν επιθέσεις στη Στόκτον ή τα περίχωρά της, με εξαίρεση τη μοναδική επιζήσασα, 46χρονη που υπέστη επίθεση στο Όκλαντ.

Το υλικό από την κάμερα ασφαλείας που δημοσιοποίησε η αστυνομία της Στόκτον δεν βοηθά ωστόσο πολύ. Δείχνει μόνο την πλάτη άνδρα που βαδίζει, τον οποίο ο κ. Μακφάντεν χαρακτήρισε «πρόσωπο ενδιαφέροντος» και διασχίζει έναν διάδρομο στον εξωτερικό χώρο κτιρίου, είτε πολυκατοικίας ή μοτέλ.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν υπάρχουν αποδείξεις πως ο άνδρας αυτός είναι ο δράστης των φόνων, είπε πως οι άνδρες του απλά θέλουν προς το παρόν να τον ανακρίνουν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button