Δήμος Πύλου - ΝέστοροςΠολιτιστικά - Εκδηλώσεις

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου “Το Ναυαρίνο”

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΛΟΥ

«ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» Έπαινος Ακαδημίας Αθηνών

ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 13 – 106 77 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2021

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας,

Οι υγειονομικές συνθήκες που κληθήκαμε όλοι εμείς να αντιμετωπίσουμε από τον Μάρτιο του2020 μέχρι και σήμερα, μας έχουν απομακρύνει από τις τακτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις μας, αλλά όχι από τις σκέψεις μας προς όλους εσάς.

Με την ελπίδα ότι οι περισσότεροι από εμάς υγιείς, κατά τις διακοπές του καλοκαιριού, θα επισκεφτούμε την αγαπημένη μας πατρίδα την Πύλο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, κατόπιν διαδικτυακής συσκέψεως απεφάσισε να πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις τον μήνα Αύγουστο στην Πύλο.

Α) ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 θα τελέσουμε την καθιερωμένη τα

τελευταία χρόνια, τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου Θεία Λειτουργία

με αρτοκλασία στην Εκκλησία της ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ στην Σφακτηρία.

Μια εκδήλωση που ο Σύλλογος μας οργανώνει με επιτυχία, με την δική σας

συμμετοχή και συμπαράσταση. Στην φετινή χρονιά, όπως και πέρυσι θα

εντείνουμε την προσπάθεια μας, και θα ακολουθήσουμε όλα τα απαιτούμενα

μέτρα υγειονομικής προστασίας που θα ισχύουν την συγκεκριμένη περίοδο.

Η μετάβαση στη Σφακτηρία θα γίνει με λάντζες από την αρχή του

μόλου της Πύλου, με κόστος 7 ευρώ κατ’ άτομο, με την εξής σειρά:

– Στις 7:00 π.μ. θα αναχωρήσει η πρώτη λάντζα με τον Ιερέα και την ακολουθία του και όσους συμπατριώτες μας επιθυμούν το πρωινό ξύπνημα, και θέλουν να ευλογηθούν με την σύμπραξη τους στην προετοιμασία της εκκλησίας.

– Η επόμενη λάντζα θα φύγει στις 7.45 με τους επισκέπτες, φίλους και Συμπατριώτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία της Παναγούλας, έτσι ώστε τα χρονικά περιθώρια να επαρκούν για τον εκκλησιασμό.

– Για να ρυθμιστεί η μετάβαση μας με ασφάλεια, γιατί ο αριθμός των επιβατών στις λάντζες είναι συγκεκριμένος, παρακαλούμε να μας τηλεφωνήσετε για να δηλώσετε την συμμετοχή σας. Ανάλογα με τις δηλώσεις και τον αριθμό προτεραιότητας συμμετοχής, θα υπάρξει και τρίτη διαδρομή στις 8.15

Β) ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποφασίσαμε να κάνουμε μια τιμητική αναφορά στην ναυτοσύνη των Ελλήνων και στα πλεούμενα εκείνης της εποχής. Για τον σκοπό αυτό καλέσαμε ως ομιλητή τον καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη ο οποίος θα μας αναπτύξει το θέμα: «ΤΑ ΑΚΡΟΠΡΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΤΟΥ 1821» και θα το αναδείξει με οπτικό υλικό.

Η δεύτερη εκδήλωση μας θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημερομηνία Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, στις 20.00 μμ, στο «ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΟ» .

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και μία ώρα πριν και μια ώρα μετά, στο χώρο του ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΟΥ, θα εκτίθενται αντικείμενα εκείνης της εποχής, τα οποία προέρχονται κυρίως από την ιδιωτική συλλογή του Α΄ Αντιπροέδρου μας κ. Τάσου Κουφού, ο οποίος ευγενώς θα τα παραχωρήσει προς έκθεση.

Καλούμε όλους εσάς να στηρίξετε τις δύο αυτές εκδηλώσεις μας για να έχουμε την ευκαιρία να σμίξουμε ξανά και να μην χάνουμε την επαφή μας.

Θα υπάρξει και νεότερη ενημέρωση λίγες μέρες πριν την λειτουργία στην ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ και την εκδήλωση στο ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΙΟ

Σας χαιρετούμε και σας περιμένουμε.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Πόλα Πολλάλη Έφη Μπούνα
6944330130 6946540829

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button