Πολιτική

Κανάκης: “Καλούμε τον συμπατριώτη μας Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει την παρωδία που εξελίσσεται στον Δήμο Πύλου – Νέστορος”

Ηθικά και πολιτικά υπόλογος έναντι των δημοτών του δήμου Πύλου – Νέστορος είναι, για μια ακόμα φορά, ο δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης.

Ο κ. Καφαντάρης, σήμερα, εντελώς ξεδιάντροπα επιχείρησε να εκμαιεύσει απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πύλου, που σχετίζεται με την  ονομασία του νέου δημοτικού πάρκου, το οποίο κατασκευάζεται σε οικόπεδο που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού, και στο οποίο έχει ανεγερθεί το “Αντωνοπούλειον Μουσείον” με δαπάνες του ευεργέτη της Πύλου, Χρήστου Αντωνόπουλου.

Ο κ. Δήμαρχος, δια της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, επιχείρησε εντελώς απροκάλυπτα να παρασύρει το Τοπικό Συμβούλιο της Πύλου εμφανίζοντας το  υπουργείο Πολιτισμού ως να μην έχει άποψη και άρα να επιτρέπει την αλλαγή του ονόματος του χώρου που στεγάζεται το “Αντωνοπούλειον” Μουσείο σε δημοτικό πάρκο “Κωνσταντίνου Σαμαρά”. Προς τούτο σε σχετική εισήγηση προς το Τοπικό Συμβούλιο, την οποία υπογράφει η νομική σύμβουλος του Δήμου, σημειώνεται:

 

“Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας μου με τον αναφερόμενο στην ανωτέρω απόφαση παραχώρησης αρμόδιο υπάλληλο της Διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , μου ανέφερε ότι δεν προβλέπεται ή έγκριση ή η έκφραση σύμφωνης γνώμης από μέρους του Υπουργείου αναφορικά με την ονοματοδοσία του εν λόγω χώρου”.

 

Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση η παράταξή μας κατέθεσε επίσημη απάντηση του υπουργείου Πολιτισμού, το οποίο απαντώντας σε δικό μας σχετικό αίτημα σημειώνει:

 

“Απαντώντας στο από 27.7.2018 μήνυμά σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επιθυμούμε να σα κάνουμε γνωστό ότι άποψη της Υπηρεσίας μας είναι ότι ο Δήμος Πύλου – Νέστορος δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγή ονόματος του προαυλείου χώρου του Αντωνοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου, δεδομένου ότι ούτε ο χώρος ανήκει στην κυριότητά του, αλλά ούτε και προβλέπεται κάτι σχετικό στην με αρ. Πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΑΑΠ/Φ04Α-63/160100/84807/1458/19.9.2013 απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

 

Μετά από όλα αυτά κατέστη προφανές ακόμα και στους πιο δύσπιστους ότι ο κ. Καφαντάρης και η νομική υπηρεσία του δήμου Πύλου – Νέστορος επιχείρησαν, εμφανίζοντας ψευδή στοιχεία, να παρασύρουν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, προκειμένου να υπερψηφιστεί η πρόταση της δημοτικής αρχής.

Ωστόσο, η κατάπτυστη πολιτικά και ηθικά πρακτική του κ. Καφαντάρη έπεσε στο κενό, καθώς ακόμα και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, τα οποία ανήκουν στην παράταξη του κ. Καφαντάρη, κατάλαβαν την προσπάθεια χειραγώγησης του οργάνου και αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την εισήγηση της δημοτικής αρχής.

Μετά από όλα αυτά είναι προφανές ότι ο κ. Καφαντάρης είναι πολιτικά υπόλογος έναντι των δημοτών μας και πρέπει να εξηγήσει γιατί προσπάθησε να εξαπατήσει το Τοπικό Συμβούλιο της Πύλου.

Παράλληλα, ο κ. Καφαντάρης είναι και ηθικά υπόλογος έναντι των δημοτών του δήμου μας, καθώς εμφανίζεται να παίζει ανήθικα παιχνίδια σε βάρος της μνήμης ανθρώπων που έχουν σημαδέψει την ιστορία της Πύλου, όπως είναι ο Χρήστος Αντωνόπουλος και ο Κωνσταντίνος Σαμαράς.

Εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε, για μια ακόμα φορά, ότι είμαστε υπέρ της απόδοσης τιμών στους ευεργέτες της Πύλου, όπως οι προαναφερθέντες. Ζητούμε, όμως, αυτό να γίνει με βάση την αλήθεια και όχι με μικροπολιτικά τερτίπια. Ζητούμε να μην σβηστεί από την ιστορία της Πύλου το όνομα του Χρήστου Αντωνόπουλου και το δημοτικό πάρκο να φέρει το όνομά του. Επαναφέρουμε την πρότασή μας να τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Σαμαράς δίνοντας το όνομά του στον πεζόδρομο της Γιάλοβας, την οποία και ευεργέτησε πολλαπλώς. Αν η δημοτική αρχή δεν συμφωνεί με αυτή τη λύση ας επιλέξει μια άλλη πλατεία, οδό ή κτίριο, σε οποιοδήποτε σημείο του Δήμου, στο οποίο θα δώσει το όνομα του Κ. Σαμαρά.

Καλούμε τον συμπατριώτη μας Αντώνη Σαμαρά να σταματήσει την παρωδία που εξελίσσεται με ευθύνη της δημοτικής αρχής, η οποία δεν τιμά το όνομα του Κωνσταντίνου Σαμαρά.

Τέλος, χαιρετίζουμε το σθένος των μελών του Τοπικού Συμβουλίου της Πύλου, τα οποία δεν αποδέχθηκαν την προσπάθεια εξαπάτησής τους, δεν υπέκυψαν στις ύβρεις που εξαπολύθηκαν εναντίον τους και αποχώρησαν από τη σημερινή συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου αρνούμενοι να γίνουν πρωταγωνιστές στο θέατρο του παραλόγου.

 

Ηλίας Κανάκης

επικεφαλής της παράταξης “Κοινωνία σε Κίνηση”

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button