Τοπικά Νέα

«Κανόνι» από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας στο Δήμο – Απλήρωτες οι δύο πρώτες δόσεις του διακανονισμού

124.200 ευρώ μείον τα ταμία του Δήμου Τριφυλίας

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Τριφυλίας η ΔΕΥΑΤ θα έπρεπε έως τώρα να έχει καταβάλει τις δύο πρώτες δόσεις, από τις 20 συνολικά, πράγμα το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή, δείχνοντας πως η λειτουργία της επιχείρησης είναι, μάλλον, προβληματική.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Οκτώβριο το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, με ομόφωνη απόφαση του, ρύθμισε τις οφειλές ύψους 1.242.019 ευρώ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Τριφυλίας προς το δήμο για πέντε χρόνια με τις δόσεις να καταβάλλονται κάθε τρίμηνο, με την κάθε δόση να είναι στα 62.100,97 ευρώ.

Μάλιστα, η πρώτη δόση έπρεπε να πληρωθεί την 1η Δεκεμβρίου 2017, ενώ η δεύτερη την 1η Μαρτίου 2018, κ.ο.κ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gagralinoionline δεν έχει πραγματοποιηθεί ΚΑΜΙΑ πληρωμή έως τώρα, γεγονός αυτό προκαλεί εντύπωση… αλλά και πολλά ερωτηματικά ως προς την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης.

Το ποσό προερχόταν από το πολιτιστικό τέλος του 2015 και του 2016 που εισέπραττε η επιχείρηση μέσω των λογαριασμών και το οποίο δεν έχει αποδοθεί στο δήμο, όπως και οι οφειλές από την πληρωμή του ρεύματος αντλιοστασίων που έκανε ο δήμος για λογαριασμό της ΔΕΥΑΤ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επέκτασης.

Στην πρώτη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας τον περασμένο Οκτώβριο, αν και γινόταν εκτενής αναφορά για το τι περιλάμβανε ο διακανονισμός, ωστόσο δεν υπήρχε καμία αναφορά τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν πληρωθεί μια ή δύο δόσεις. Από την στιγμή που δεν πληρώθηκε η πρώτη δόση, τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά ούτε και η δεύτερη τον Μάρτιο, ήρθε ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ψηφίστηκε (στις 29 Μαρτίου 2018) η συμπλήρωση της αρχικής απόφασης η οποία ανέφερε πως, «Η ρύθμιση καταργείται εάν η ΔΕΥΑΤ δεν καταβάλλει τέσσερις(4) δόσεις και με την υποχρέωση της καταβολής των ανάλογων προσαυξήσεων».

Δηλαδή, πέντε μήνες μετά την αρχική απόφαση, και αφού η ΔΕΥΑΤ δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προσθέσει κάτι το οποίο θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί εξ αρχής, δίνοντας… «συγχωροχάρτι».

Πρέπει να σημειωθεί πως, στην πρώτη συνεδρίαση που συζητήθηκε ο διακανονισμός των οφειλών οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πανουσιοπούλου, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αν μπορεί η ΔΕΥΑΤ να ανταπεξέλθει στις οικονομικές απαιτήσεις που υπάρχουν και ταυτόχρονα να αποπληρώνει το δήμο, προτείνοντας να γίνουν περισσότερες οι δόσεις (40) προκειμένου να εξασφαλιστεί πως η πληρωμή δόσεων θα γινόταν κανονικά. Όμως, τότε, τόσο ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ όσο και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τριφυλίας απάντησαν πως οι οικονομικές υπηρεσίες της επιχείρησης και του δήμου είχαν συμφωνήσει πως ο συγκεκριμένος διακανονισμός ήταν εφικτός.

Όπως και να έχει, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ποσό για τα δεδομένα του Δήμου Τριφυλίας, πράγμα που σημαίνει πως τα χρήματα (των πολιτών) θα πρέπει να επιστραφούν καθώς ο δήμος τα έχει συμπεριλάβει στα έσοδα του.

Σχετικά Άρθρα

1 thought on “«Κανόνι» από τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας στο Δήμο – Απλήρωτες οι δύο πρώτες δόσεις του διακανονισμού”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.