Τοπικά ΝέαΧώρα

Kαρβέλας: “Η ανάπλαση πλατείας Χώρας θα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ευρύτερη περιοχή”

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας υπέγραψε την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020, την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Πύλου-Νέστορος και του Αναπτυξιακού Οργανισμού Ο.Τ.Α. «Πάρνωνας Α.Ε.» με αντικείμενο τη σύνταξη μελέτης ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Χώρας.

Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κεντρικού ιστού της κωμόπολης, με ταυτόχρονη διατήρηση του παραδοσιακού της χαρακτήρα.

Ο Δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε: “Σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή «Πάρνωνας» στοχεύουμε στην ανάπλαση πλατείας, που με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της θα αποτελεί σήμα κατατεθέν για την ευρύτερη περιοχή της Χώρας. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε έναν φιλόξενο χώρο για όλες τις ηλικίες, το οποίον θα μπορούν τόσο οι θαμώνες των γύρω επιχειρήσεων εστίασης, όσο και οι επισκέπτες να απολαμβάνουν, όλους τους μήνες του χρόνου”.

Το συνολικό κόστος υλοποίησης της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται στα 18.600,00 €, ενώ οι πόροι θα προέρχονται από το Δήμο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button