Τοπικά Νέα

«Καρφιά» Ανδρινόπουλου για τη συνεργασία με Λεβεντάκη: Γιατί αποχώρησε – Ποια ήταν “η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι”

Με σημερινό Δελτίο Τύπου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ” Ευστάθιος Ανδρινόπουλος απαντά στην προχθεσινή επιστολή του δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη εξηγώντας τους λόγους που αποχώρησε από την σύμπραξη – συνεργασία.

Αναλυτικά:

Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες,
Με αφορμή την επιστολή της 12 Σεπ 2021 του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Λεβεντάκη που αναφέρεται στο πρόσωπό μου και στη διακοπή της συνεργασίας μας έχω να εκθέσω τα εξής:
Μετά από πολύ σκέψη και χωρίς καμία ιδιοτέλεια αποδέχτηκα την πρόταση του κ. Λεβεντάκη να συνεργασθούμε, με μοναδικό σκοπό να βοηθήσω στη Διοίκηση του Δήμου και να προωθήσω τα θέματα της ΔΕ Γαργαλιάνων, γι’ αυτό και ανέλαβα τα καθήκοντα του Εντεταλμένου Συμβούλου υπευθύνου για τα θέματα της υπόψη Δημοτικής Ενότητας.
Η 1η άστοχη ενέργεια του κ. Δημάρχου ήλθε πολύ γρήγορα όταν δεν κλήθηκα να συμμετάσχω στην Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου, στην οποία προεδρεύει εκ του νόμου ο κ. Δήμαρχος, για τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος του δήμου Τριφυλίας του έτους 2020.
Ψήφισα με ενστάσεις τον Προϋπολογισμό του Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2020, διότι τα χρήματα από τη ΣΑΤΑ που προορίζονταν για τη ΔΕ Γαργαλιάνων ήταν λιγότερα σε σχέση με τις άλλες ενότητες, από αυτά που δικαιούνται οι κάτοικοι της ΔΕ Γαργαλιάνων. Ο κ. Δήμαρχος συμφώνησε μαζί μου παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων του Συμβουλίου και δεσμεύτηκε ότι θα επανορθώσει σε επόμενες τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος, πράγμα δυστυχώς που δεν έγινε ποτέ.
Τον Ιαν του 2020 ο κ. Δήμαρχος και κάποιοι από τους συνεργάτες του μετέβησαν στην Αθήνα και είχαν προγραμματισμένη συνάντηση στα γραφεία της ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρησης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) με θέμα το Βιολογικό Καθαρισμό της πόλης των Γαργαλιάνων, χωρίς να συμπεριλάβουν κι εμένα στη συνάντηση, ως αρμόδιο για τα θέματα της ΔΕ Γαργαλιάνων.
Όταν επέστρεψε από την Αθήνα ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και με λίγα λόγια μας είπε ότι το έργο όχι μόνο δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά δεν έχει και καμία ελπίδα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με την υπάρχουσα μελέτη. Στη συνεδρίαση ήταν παρών και ο Πρόεδρος της ΔΚ Γαργαλιάνων κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη αναστάτωση στην πόλη των Γαργαλιάνων και ζήτησε να γίνει μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην πόλη των Γαργαλιάνων τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να ενημερωθούν οι κάτοικοι και το αίτημα έγινε δεκτό από τον κ. Δήμαρχο.
Τις επόμενες ημέρες πήγα εγώ μόνος μου στην Αθήνα και συναντήθηκα με τους ίδιους ανθρώπους στα γραφεία της ΜΟΔ και διαπίστωσα ότι δεν είχε χαθεί τίποτα, είχαμε χρόνο στη διάθεσή μας και θα μπορούσαμε να εντάξουμε το Βιολογικό στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την αναγκαία τροποποίηση στη σχετική μελέτη.
Το Μαρ του 2020 μετά από αίτημα του τοπικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων για ενημέρωσή τους και μετά από το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του κ. Δημάρχου ότι χάθηκε η χρηματοδότηση για το Βιολογικό και αφού δεν προσδιοριζόταν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Δήμαρχος, ανέλαβα εγώ την ευθύνη και την ενημέρωση για το υπόψη θέμα και καθησύχασα τους συμπολίτες μου ότι ο Βιολογικός θα γίνει και θα ξεπερασθούν όλες οι δυσκολίες που υπήρχαν. Δυστυχώς το βάρος αυτής της ενημέρωσης το ανέλαβα μόνος μου, διότι δεν παραβρέθηκε ούτε ο κ. Δήμαρχος, που ήταν ο υπαίτιος του θορύβου και της ανησυχίας που είχε δημιουργηθεί, ούτε κάποιος άλλος σύμβουλος ή αντιδήμαρχος της παράταξής του. Του υπενθυμίζω λοιπόν ότι ο Ανδρινόπουλος είναι για τα δύσκολα και δεν κρύφθηκε τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν με ενημέρωσε η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξής μας κ. Καμπύλη ότι την πίεζε ο κ. Δήμαρχος και συνεργάτες του να δώσει ΕΝΤΕΛΕΣΘΕ, ως πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου( Φορέας Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Αθλητισμού Δήμου Τριφυλίας) για να πληρωθεί κάποιο ένταλμα για λογιστικό γραφείο εκτός Τριφυλίας με το ποσό των 25.000 ΕΥΡΩ περίπου, για υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου για τις οποίες έκρινα κι εγώ ότι το ποσό ήταν υπερβολικό και δεν ήταν απαραίτητες να γίνουν από εξωτερικό συνεργάτη.
Παράλληλα είχα διαπιστώσει, ότι γινόταν διάφορες παρεμβάσεις με εντολή Δημάρχου ή Αντιδημάρχων στον τομέα ευθύνης μου χωρίς να έχω κάποια σχετική ενημέρωση και ότι μάλλον ο κ. Δήμαρχος χρειαζόταν την συνεργασία μου και όχι τις γνώσεις και την εμπειρία μου, γιατί ήθελε μόνο χειροκροτητές και Δημοτικούς Συμβούλους που θα στηρίζουν τις αποφάσεις του και θα έχει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την σχετική πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Μετά από τα παραπάνω και αφού αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε πεδίο συμφωνίας και συνεργασίας μεταξύ μας και ότι από τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου δε θα μπορούσα να προσφέρω τίποτα παραπάνω για τη ΔΕ Γαργαλιάνων και το Δήμο Τριφυλίας, από αυτά που δύναμαι να προσφέρω από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, όπως καθορίζονται στη σχετική προς τούτο νομοθεσία, αποφάσισα την 16 Ιουν 2020 και συμφώνησε και η κ. Καμπύλη να παραιτηθούμε από τα καθήκοντα που μας είχαν ανατεθεί.
Η δε σύμπραξη – συνεργασία μας, διακόπηκε στο σύνολό της όταν ο κ. Δήμαρχος ήλθε σε απευθείας συζητήσεις με τον Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξής μας κ. Κουτρουμπή και του ανανέωσε τη θητεία του ως αντιδημάρχου, χωρίς καν να με ενημερώσει και να ζητήσει την άποψή μου και γι’ αυτό διαγράψαμε και τον κ. Κουτρουμπή από την Παράταξή μας.
Τελειώνοντας και επειδή απευθυνθήκατε σε μένα προσωπικά κ. Δήμαρχε, σας ενημερώνω ότι εγώ δεν είμαι πολιτικάντης ούτε ασχολήθηκα με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για βιοποριστικούς λόγους ή λόγους κοινωνικής καταξίωσης. Η παρουσία μου στα τοπικά δρώμενα δεν μετριέται από τις πολλές ανακοινώσεις και φωτογραφίες, ούτε από τα LIKE στις αναρτήσεις μου, αλλά από τις τοποθετήσεις μου στα θεσμικά όργανα του Δήμου.
Όσον αφορά την αποχώρησή μου από τη σύμπραξη – συνεργασία, αναφέρθηκα παραπάνω λεπτομερώς με πραγματικά γεγονότα και περιστατικά και μπορείς να φρεσκάρεις τη μνήμη σου εάν ανατρέξεις στα δημοσιεύματα των περιόδων που προανέφερα. Εγώ δεν αποχώρησα διότι πίστευα ότι θα χαθεί η χρηματοδότηση για το Βιολογικό των Γαργαλιάνων και προς τούτο διαβεβαίωσα τους συμπολίτες μου, στη συγκέντρωση στη Βιβλιοθήκη στους Γαργαλιάνους και ανέλαβα μόνος μου το βάρος και την ευθύνη της ενημέρωσης, για να σας καλύψω κ. Δήμαρχε και να άρω τις ανησυχίες των συμπολιτών μου.
Δεν παίρνω πίσω τίποτα από όσα έχω πει για τον έλεγχο του φακέλου του Βιολογικού από οποιαδήποτε δημόσια αρχή και αναμένω όταν θα είσαι έτοιμος με τη νομική υπηρεσία του Δήμου, να προσυπογράψω κι εγώ κι εάν θέλεις να το φέρεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο για να δοθεί μεγαλύτερη επισημότητα στη διαδικασία.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα κ. Δήμαρχε Τριφυλίας, να σου εκφράσω τα Μπράβο και τα Συγχαρητήρια για οποιοδήποτε έργο και στο μέγεθος που σου αναλογεί, αρκεί αυτό να γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε περιμένω μήνες τώρα, να μας ενημερώσεις για την ένταξη του ΒΙΟΚΑ στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Δεν θα επανέλθω πλέον κ. Δήμαρχε σ’ αυτή την αντιπαράθεση με ανακοινώσεις διαμέσου των ΜΜΕ, θα είμαι όμως παρών σε οποιαδήποτε δημόσια συνεδρίαση, συλλογικού οργάνου ή οπουδήποτε αλλού χρειαστεί, για να εκθέσω τις απόψεις μου για οποιοδήποτε θέμα και λόγο επιθυμείς και να ανταλλάξουμε απόψεις και σκέψεις για το Δήμο Τριφυλίας.
Γαργαλιάνοι 14-9-2021
Ευστάθιος Ανδρινόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης
“Η Τριφυλία ΑλλάΖΕΙ”

Σχετικά Άρθρα

6 Σχόλια

  1. Τι εξυπηρέτησε αυτή η ανάθεση στον ορκωτό λογιστή και τόσες άλλες που έγιναν; Πανηγυρικά έδειξαν ότι αυτά που ισχυριζόταν, προεκλογικά ,ο Δήμαρχος για κλεψιες και ρεμουλες αποδείχτηκαν ανυπόστατα .Ας ζητήσει,τουλάχιστον, συγνώμη από τους δημότες για τα χρήματα που δαπανήθηκαν για τους ελέγχους.

  2. Τί έδειξε ο έλεγχος απ’ τον λογιστή …
    Πόσα έλειπαν απ’ την ΔΕΥΑΤ???
    Τόν Κατσιβελα πότε θά τόν κλείσετε μέσα??
    Η αγόρασε την κότα καί τά κονομίσατε
    και τώρα μουγκα.. Τέλος πάντων
    Το πόρισμα να βγάλετε να μάθουμε και εμείς…

  3. Χαχαχαχα, μόνο ο Ερντογάν σας σώζει. Έχει βάλει την μισή Τουρκία φυλακή και δεν κουνιέται κανείς, κάνει έργα παντού και οι δήμαρχοι όταν τον βλέπουν τρέχουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button