Τοπικά Νέα

Κατάλληλο προς πόση το νερό στην Κυπαρισσία σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας Μεσσηνίας

Κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση το νερό σε Κυπαρισσία και Βρύσες

Σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Μεσσηνίας, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής & Υγειονομικού Ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα νερού που έλαβε η παραπάνω υπηρεσία από την Τ.Κ. Βρυσών και τη Δ.Κ. Κυπαρισσίας στις 20 Αυγούστου δείχνουν ότι το νερό είναι κατάλληλο προς κατανάλωση.

Μάλιστα, σε έγγραφο με θέμα «Ποιότητα Νερού Ανθρώπινης Κατανάλωσης», με ημερομηνία 16-09-2019 και Αρ.Πρωτ.: 51578, το οποίο εστάλη προς την ΔΕΥΑΤ, το γραφείο Δημάρχου Τριφυλίας και το Α.Τ. Τριφυλίας, μεταξύ άλλων σημειώνεται, «σας γνωρίζουμε ότι διενεργήσαμε δειγματοληψία νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, στις 20/08/2019, από το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Τ.Κ. Βρυσών και της Δ.Κ. Κυπαρισσίας του Δήμου σας. Από τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων διαπιστώθηκε ότι τα δείγματα νερού που λάβαμε πληρούν τις παραμετρικές τιμές, από μικροβιολογικής και χημικής απόψεως, όπως αυτές ορίζονται στην σχετική Υπουργική Απόφαση».

Υπάρχουν παρατηρήσεις όσον αφορά έργα υγειονομικής προστασίας της υδρομάστευσης των πηγών στις Βρύσες

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται πως, «τα αποτελέσματα των μικροβιολογικών και χημικών αναλύσεων δεν αναιρούν τις συστάσεις της Υπηρεσίας μας, όπως αυτές αναφέρονται στο (η) σχετικό έγγραφό μας και έχουν ως σκοπό τη συνεχή παροχή υγιεινού πόσιμου νερού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας.  Όσον αφορά το (η) σχετικό έγγραφο, πρόκειται για έγγραφο με τεχνικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης των έργων υποδομών με σκοπό τη διακοπή επικοινωνίας του πόσιμου νερού με το εξωτερικό περιβάλλον στην πηγή υδροληψίας-υδρομάστευση στο Κεφαλάρι της Τ.Κ. Βρυσών και τις λοιπές δεξαμενές, μετά από αυτοψία που έκανε η Υπηρεσία και όσα διαπίστωσε. Επιπλέον στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως, μέχρι να γίνουν οι εργασίες, “η χλωρίωση του νερού πρέπει να γίνεται συνεχώς και επαρκώς, η μέτρηση του υπολειμματικού χλωρίου να γίνεται καθημερινά και τα αποτελέσματα να καταχωρούνται σε ειδικό βιβλίο. Η χλωρίωση (απολύμανση του νερού) αποτελεί μέτρο επισφραγίσεως των προσπαθειών εξυγιάνσεως του νερού και αυξήσεως του συντελεστή ασφαλείας του και δεν αναπληρώνει, ούτε αντικαθιστά τα έργα υγειονομικής προστασίας της πηγής υδροδότησης”.

Πάντως, προκαλεί εντύπωση και απορία το γεγονός ότι ο Δήμαρχος στην περασμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στις 9 Οκτωβρίου (το έγγραφο εστάλη στις 16 Σεπτεμβρίου), τόνισε ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πίνουν νερό, καθώς ακόμη δεν υπάρχει πόρισμα από το Υγειονομικό.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως στο έγγραφο αναφέρονται επί της ουσίας δύο -διαφορετικά- πράγματα, το ένα έχει να κάνει με την ποιότητα του νερού και το άλλο με τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στις δεξαμενές. Το γεγονός ότι πρέπει να γίνουν εργασίες στις δεξαμενές δεν αναιρεί ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση σύμφωνα με το έγγραφο της υπηρεσίας, από την στιγμή που γίνεται σωστά η χλωρίωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button