Ελλάδα

Καταγγελία: Αποκλείστηκε από τις στρατιωτικές σχολές επειδή έχει δυσλεξία

Μητέρα κατήγγειλε στο MEGA πως η κόρη της δεν μπορεί να δηλώσει στο μηχανογραφικό της στρατιωτικές σχολές, επειδή είναι δυσλεκτική κι αυτό θεωρείται ως νοητική αναπηρία σύμφωνα με τον στρατό.

Μιλώντας στο MEGA η Ιωάννα Δούκα, μητέρα τριών παιδιών, έκανε λόγο για μία μεγάλη αδικία σε βάρος των δυσλεκτικών παιδιών.

«Από τις πρώτες τάξεις του δημοτικού το παιδί αξιολογήθηκε με δυσορθογραφία. Βάσει νόμου ήταν πάντα προφορικά εξεταζόμενη. Αυτή η ιδιαιτερότητά της δεν μπήκε ποτέ εμπόδιο στο να είναι άριστη στο σχολείο και κοινωνική», δήλωσε.

«Το παιδί κατέβαλε μεγαλύτερη προσπάθεια στο διάβασμα από άλλα παιδιά για να κατακτήσει τη γνώση. Έμαθε να έχει πειθαρχία και στοχοπροσήλωση στη ζωή της. Έδωσε Πανελλήνιες και τα πήγε πολύ καλά, αλλά δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο της, την Ιατρική. Έτσι, αποφάσισε να ξαναδώσει φέτος να κατακτήσεις το όνειρό της, κι ας επιμέναμε οι υπόλοιποι στην οικογένεια να μην το ξανακάνει. Οι βάσεις των σχολών ΣΣΑΣ είχαν πέσει σε σχέση με τις πολιτικές Ιατρικές και προσπαθούσε να τις συμπεριλάβει στις σχολές που θα δήλωνε».

Εκτός από το σκληρό διάβασμα η μαθήτρια ξεκίνησε και προπονήσεις, ώστε να ανταποκριθεί στις αθλητικές επιδόσεις στις οποίες καλούνται να εξεταστούν οι υποψήφιοι των σχολών ΣΣΑΣ.

«Πριν από 10 ημέρες αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ η συμμετοχή των παιδιών που θα δώσουν για στρατιωτικές σχολές. Την επόμενη ημέρα χτύπησε το τηλέφωνό μου και ο Λυκειάρχης μου είπε ότι το παιδί είναι προφορικό και δεν της επιτρέπεται να μπει στον στρατό. Εξεπλάγην! Με παρότρυνε να καλέσω τα γραφεία ενημέρωσης κοινού του στρατού».

Η κα Δούκα κάλεσε στα γραφεία ενημέρωσης κοινού του στρατού, όπου και την ενημέρωσαν πως ο στρατός θεωρεί τη δυσλεξία νοητική αναπηρία, επομένος η κόρη της δεν θα γινόταν δεκτή στις στρατιωτικές σχολές.

«Ο στρατός θεωρεί τη δυσλεξία νοητική αναπηρία. Μου είπαν ότι μπορεί αν συμμετέχει στις εξετάσεις και να ετοιμάσει τον φάκελο της. Θα πρέπει να συμπληρώσει ένα κουτάκι ότι είναι εξετάζεται ρποφορικά, αλλά στα ψυχομετρικά τεστ θα την έκοβαν», δήλωσε.

«Παρόλο που θα έπρεπε να με πληγώνει αυτός ο χαρακτηρισμός που έδωσαν στο παιδί μου, εγώ γελάω, γιατί ξέρω πόσο έξυπνι, ευφυές και δυνατό παιδί είναι. Αφού είναι… ανάπηρο, γιατί μπορεί να δώσει εξετάσεις για τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα;», αναρωτήθηκε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button