Πελοπόννησος

Καταδικάστηκαν ο πρώην Αστυνομικός και ο συνεργός του για τη ληστεία “μαμούθ” κατά του Δημάρχου Ζακύνθου

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας οι δύο κατηγορούμενοι για τη ληστεία σε βάρος του Δημάρχου Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη με λεία 550.000 ευρώ!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το 2017 και είχε προκαλέσει σάλο στο νησί και όχι μόνο λόγω του μεγάλου ποσού που εκλάπη αλλά και την εμπλοκή πρώην αξιωματικού της Αστυνομίας.

Η ακροαματική διαδικασία που κράτησε πολλές μέρες ολοκληρώθηκε και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της αχαϊκής πρωτεύουσας, καταδίκασε τους κατηγορούμενους.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών για διακεκριμένη κλοπή σε βαθμό κακουργήματος και απλή σωματική βλάβη και ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σε 20 χρόνια κάθειρξη, ως ηθικός αυτουργός.

Τελικά το δικαστήριο αποφάσισε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων για τον πρώην αστυνομικό, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών για τον Αλβανό υπήκοο με τον οποίο συνεργάστηκε για τη ληστεία.

thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button