Τοπικά Νέα

Κατσίβελας για την «πατρότητα» έργων στην Τριφυλία

Ο πρώην Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με ανακοίνωση του, κάνει λόγο στην «πατρότητα» των έργων που αφορούν το Λιμάνι Κυπαρισσίας, το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης και το έργο της στερέωσης των βραχωδών πρανών και της θεμελίωσης των τειχών του Κάστρου της Κυπαρισσίας :

Χαίρομαι, που υπογράφθηκε η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τριφυλίας για την δεύτερη φάση του  Λιμένος  της Κυπαρισσίας μόνο ,που αυτές εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας, πολύ πριν αναλάβουν τα καθήκοντα τους οι  υπογράψαντες  Περιφερειάρχης και Δήμαρχος . Και βεβαίως το έργο το σχεδίασαν και το ωρίμασαν άλλοι. Και δεν μπορώ να ξεχάσω τις αρνήσεις κάποιων  να μην προχωρήσει το έργο  με την διαδικασία του κατεπείγοντος διαδικασία την οποίαν τώρα ακολουθούν και υποστηρίζουν.

Όταν μιλούσαμε για την δεύτερη φάση του Λιμένος της Κυπαρισσίας μας ειρωνευόντουσαν, τώρα φωτογραφίζονται .

Όταν σχεδιάζαμε το λιμάνι ,αγρόν αγόραζαν .

Χαίρομαι, που εντός των ημερών θα αναρτηθεί στην διαύγεια η εκτέλεση του έργου ανακατασκευής του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθουπόλεως , μόνο που  και αυτό το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και αλιείας ,πολύ πριν αναλάβουν οι νέες αρχές , λίγο μετά τις δημοτικές εκλογές .

Έργο για το οποίο μόχθησαν άλλοι και όχι βέβαια ο κ Νίκας και ο κ. Λεβεντάκης .Και βέβαια πρόκειται κατ’ ΄ ουσία για νέο   Λιμάνι αλλά γι’ αυτό μερίμνησαν άλλοι.

Κάποιοι επεδίωκαν την απόρριψη , τώρα σιωπούν .

Χαίρομαι που ο κ Νίκας  είπε ότι πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και το έργο της στερέωσης των βραχωδών πρανών και της θεμελίωσης των τειχών του Κάστρου της Κυπαρισσίας. Αλλά και για αυτό μόχθησαν άλλοι κυρίως και πρωτίστως το Υπουργείο Πολιτισμού  , η Εφορεία αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και η προηγούμενη ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Όταν άρχισαν οι κατολισθήσεις στο κάστρο της Κυπαρισσίας ,στη ντάπια  πιέσαμε αφόρητα τις αρχές για να περισώσουμε το μνημείο και τα καταφέρνουμε εν τέλει παρά τις αμφισβητήσεις .

Θα περάσουν πολλά χρόνια να μάθουν το κάστρο της Κυπαρισσίας  !

Λυπάμαι, που κάποιοι θέλουν να θερίσουν ,χωρίς να σπείρουν  .Αυτό είναι το εύκολο , αλλά και με ημερομηνία λήξης .

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.