Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Κατσίβελας: Ο Βιολογικός Καθαρισμός Γαργαλιάνων και ο Λεβεντάκης – «Μόνο αυτός Μπορεί!!!»

Δείτε τι αναφέρει επιστολή του Παναγιώτη Κατσίβελα

Το να παίρνει κανείς στα σοβαρά τον κ. Δήμαρχο σε όσα κατά καιρούς ανακοινώνει , είναι ένα προνόμιο , που αφορά πλέον λίγους , πολύ λίγους συνδημότες μας .

Το να θέλει να παραστήσει , ότι είναι ένας άνθρωπος , που πασχίζει και μοχθεί για το τόπο, είναι πλέον κακόκουστο ανέκδοτο .

Ότι μπορεί ο ίδιος και το επιτελείο του , αν βέβαια υπάρχει, να δημιουργήσει ένα μεγάλο έργο για τον Δήμο Τριφυλίας , αποδειχθηκε ,ότι και ο τελευταίος ευκολόπιστος πλέον δεν προσδοκεί τίποτα σημαντικό .

Ότι θέλει να ιδιοποιηθεί τον βιολογικό καθαρισμό των Γαργαλιάνων «τσουβαλιάζοντας όλους στο σακί» ως άχρηστους , που ήρθε αυτός και έσωσε τον τόπο ,είναι αναληθές αλλά κυρίως ανέντιμο .

Και είναι ανέντιμο γιατί δεν αναγνωρίζει και φυσικά αποκρύπτει το πολύ σημαντικό έργο που έγινε από την δική μας δημοτική αρχή , όταν είχαμε και την ευθύνη του Δήμου.

Είναι ανέντιμο διότι απωσιωπά το ότι βρήκε έτοιμη την μελέτη , όπως και τους περιβαλλοντολογικούς όρους και την απόφαση εκτέλεσης του έργου από μας, τα οποία βεβαίως και χρησιμοποιεί , μελέτη που όντως καρκινοβατούσε για χρόνια και εμείς ολοκληρώσαμε .

Είναι ανέντιμο γιατί απωσιωπά το ότι άλλοι δήμαρχοι έλυσαν το χωροταξικό του ΒΙΟ.ΚΑ Γαργαλιάνων, μια επώδυνη και δύσκολη διαδικασία , όταν αυτός είναι ανίκανος να χωροθετήσει έστω ένα σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου.

«Έβαλε χέρι» στην μελέτη του έργου , δήθεν για να δημιουργήσει το προσωπικό του αφήγημα , την ψευδαίσθησή του , κυρίως όμως να ξεγελάσει τους πολίτες για την σημαντικότητά του , όπως εκ συστήματος κάνει , και έριξε τόνους λάσπης εναντίον μου , όπως επίσης εκ συστήματος για όλους κάνει . Αλλά και αυτό είναι ανέντιμο.

Βεβαίως κατέθεσε την πρόταση ένταξης του εργου στο ΕΣΠΑ , αλλά αυτό θα το έκανε ο οποιοσδήποτε, αφού όλα ήταν έτοιμα .

Μας παραμύθιαζε ότι για να κατατεθεί πρόταση ένταξης έπρεπε να είχε λυθεί το ιδιοκτησιακό και αυτοδιαψεύστηκε.

Απόδειξη της αβελτηρίας του , της αδιαφορίας και της άγνοιάς του ,είναι ότι έχει καταφέρει να καθυστερήσει τόσο το έργο , όσο κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να καταφέρει .

Πανηγύρισε προχθές ότι πήρε προέγκριση δημοπράτησης για τον τεχνικό σύμβουλο , όταν έπρεπε η δημοπράτηση να είχε γίνει από την 25 Αυγούστου 2021 και να είχε υπογραφεί η σύμβαση την 31 Δεκεμβρίου του 2021 , με καταληκτική ημερομηνία της σύμβασης την 31 Δεκεμβρίου 2023, όπως αποδεκνύεται από την δεσμευτική υποχρέωση της πορείας του έργου στο κάτωθι διάγραμμα.

Και δεν είναι μόνο αυτό . Θα έπρεπε την 25 Αυγούστου 2021 να είχε δημοπρατηθεί το υποέργο 2 «Εγκατάσταση επεξεργασίας Λυμάτων Γαργαλιάνων » δηλ. το εργοστάσιο , να είχε συμβασιοποιηθεί την 31 Δεκμεβρίου ιδίου έτους και να είχαν ολοκληρωθεί την 31-12 -2023 , όπως ήταν η δέσμευση έναντι του ΕΣΠΑ και ο κάτωθι πίνακας αποδεικνύει.

Όπως επίσης το υποέργο «Εσωτερικό Δίκτυο ακαθάρτων , αγωγός μεταφοράς ακαθάρτων και αγωγός διάθεσης οικισμού Γαργαλιάνων» ομοίως έπρεπε να είχε στις ίδιες ημερομηνίες δημοπρατηθεί και συμβασιοποιηθεί και ολοκληρωθεί , όπως επίσης το κάτωθι διάγραμμα αποδεικνύει .

Τρία χρόνια τώρα δεν έχει ολοκληρώσει το ιδιοκτησιακό του Βιολογικού , την μοναδική εκκρεμότητα που είχα αφήσει , αλλά και αυτή όπως αποδεικνύεται έπρεπε να την είχα κάνει εγώ , αφού τόσο λίγοι αποδεικνύονται .

Αυτά τα κατορθώματα μόνο αυτή η Δημοτική Αρχή μπορεί να καταφέρει και σ’ αυτό ο κ. Δήμαρχος έχει δίκιο « Μόνο αυτός Μπορεί!!!».

Exit mobile version