Αθλητικά

«Καυτό» καλοκαίρι για τη διαιτησία

Πιέσεις από ΠΑΕ για πολιτικές κινήσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τη στιγμή που ο Μπένετ μειώνει τους ξένους διαιτητές.

Τέλος το Πρωτάθλημα, τέλος και το Κύπελλο Ελλάδας. Επισήμως το ποδόσφαιρο έχει μπει στη φάση της προετοιμασίας της σεζόν 2023-24. Οι ποδοσφαιριστές έχουν περίπου ένα μήνα ξεκούρασης πριν αρχίσει η δουλειά με προπονήσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Έχοντας το μεγάλο δέλεαρ των ευρωπαϊκών προκριματικών μέσα στον Ιούλιο, τα οποία θα κρίνουν πολλά με το… καλημέρα στη σεζόν.

Πέρα απ’ τις μεταγραφές, τα φιλικά και τις προπονήσεις που έρχονται, η προετοιμασία της επόμενης σεζόν αφορά και τη διαιτησία. Εκεί όπου μόνο με θαύμα θα «τρέξει» συζήτηση για επαγγελματική διαιτησία, ανάμεσα σε ΕΠΟ και Super League. Η Ομοσπονδία και η λίγκα βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους και φαντάζει απίθανο να προκύψει ταύτιση απόψεων.

Ο Μπένετ αποκάλυψε αυτό που λίγο-πολύ οι πάντες γνώριζαν. Τη νέα σεζόν θα μειωθούν σημαντικά οι ξένοι διαιτητές που θα έρχονται για τις κρίσιμες αναμετρήσεις στην χώρα μας. Οπότε το… βάρος θα πέσει στους Έλληνες και όσοι έρθουν απ’ το εξωτερικό, δε θα είναι τοπ κατηγοριών. Κάτι που η ίδια η UEFA ξέκοψε μέσω του ίδιου ο Τσέφεριν.

Οι πιέσεις που υπάρχουν προς τους πολιτικούς προκειμένου να προκύψουν κινήσεις που θα αλλάξουν τα δεδομένα, δεν είναι λίγες. Οι συσχετισμοί είναι συγκεκριμένοι, η ΑΕΚ είναι ισχυροποιημένη, ο ΠΑΟΚ τηρεί στάση αναμονής και ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό θέλουν να διαφοροποιηθούν τα πράγματα. Με κάθε τρόπο λοιπόν, προσπαθούν να πιέσουν για να προκύψουν κυβερνητικές κινήσεις που να αφορούν το ποδόσφαιρο.

Βέβαια υπάρχει πάντα το θέμα του αυτοδιοίκητους που θα τεθεί στο τραπέζι ως απειλή, σε περίπτωση που αισθανθεί πίεση η ΕΠΟ. Παρ’ όλα αυτά οι κυβερνητικές επαφές απ’ ευθείας με FIFA και UEFA ίσως να αλλάξουν τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση το καλοκαίρι θα είναι… θερμό γύρω απ’ τον συγκεκριμένο τομέα, έστω κι αν είναι αθόρυβες οι όποιες εξελίξεις. Με τα τωρινά δεδομένα η πόλωση είναι στα ύψη και οι πάντες είναι αποφασισμένοι για εντάσεις με την έναρξη της επόμενης σεζόν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button