Πελοπόννησος

Κινέζοι από την επαρχία “Φουτζιάν” στην Τρίπολη!

Οι πολιτιστικές και τουριστικές ανταλλαγές, οι δυνατότητες για επενδύσεις, καθώς και η δυνατότητα εξαγωγών προϊόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως το ελαιόλαδο και το κρασί, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο νέος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα το πρωί, στην Τρίπολη, με αντιπροσωπεία της κινεζικής επαρχίας Φουτζιάν, η οποία αριθμεί περί τους 40.000.000 κατοίκους.

Ο κ. Νίκας τόνισε: “Στη συζήτηση που είχαμε με τόσο με τα μέλη, όσο και με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας Λιανγκ Tσιανγιόνγκ -μέλος της επιτροπής διακυβέρνησης της Επαρχίας-, αναφέρθηκα στην επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου για ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού μεταξύ των δύο περιοχών, τονίζοντας τον μνημειακό πλούτο της Περιφέρειας και υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που έχει αναληφθεί για την εν γένει τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, εξέφρασα το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την προώθηση εμπορικών ανταλλαγών με την επαρχία Φουτζιάν, κυρίως όσον αφορά τα σημαντικότερα προϊόντα της Περιφέρειας Πελοποννήσου όπως το ελαιόλαδο, καθώς και το κρασί. Επιπλέον, κάλεσα τους Κινέζους να αξιοποιήσουν τις θεσμικές δυνατότητες που υπάρχουν και να εξετάσουν τη δυνατότητα για επενδύσεις στην Περιφέρεια.
Από την πλευρά του, ο Κινέζος αξιωματούχος σημείωσε ότι η περιοχή της χώρας του, την οποία εκπροσωπεί, έχει εστιάσει, όπως και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην εξωστρέφεια, δήλωσε ότι θα μεταφέρει αρμοδίως τα συμπεράσματα της συνάντησης και μας απηύθυνε πρόσκληση σ’ εμένα και τα στελέχη της περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου για να επισκεφθούμε την Φουτζιάν, τον επόμενο χρόνο.”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button