Κόσμος

Κι όμως, στην Κίνα πληρώνουν με το… πρόσωπό τους

Η τεχνολογία είναι τόσο εκπληκτική όσο και τρομακτική και κάποιες φορές αυτά τα δύο ταυτίζονται.

Όπως στην Κίνα δηλαδή, που μια νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου κάνει θραύση και κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην αγορά.

Στέκεσαι μπροστά της και ποζάρεις για selfie δηλαδή με το προϊόν στο χέρι και τον αντίχειρα υψωμένο και ξένοιασες! Αυτό έκανε ο βρετανός φωτογράφος Dan Wolfe σε διακοπές στην Κίνα, μπήκε σε κατάστημα και αγόρασε αναψυκτικά και σνακ με τον πανεύκολο αυτό τρόπο.

cvbcbvcbc

Ο πελάτης συνδέεται στο σύστημα μέσω μιας εφαρμογής που μοιάζει με το WhatsApp (WeChat), αποκτώντας πρόσβαση στα καταναλωτικά προϊόντα του καταστήματος. Και η συναλλαγή χρειάζεται μόλις 0,3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί, με μια ακρίβεια αναγνώρισης αντικειμένων και προσώπων που αγγίζει το 95%.

Ο αυτοματισμός επιτρέπει στο κατάστημα να λειτουργεί σε 24ώρη βάση, καθώς πρακτικά δεν χρειάζεται υπαλλήλους. «Προσωπικά, βρήκα την εμπειρία να κυλά πολύ ομαλά», δήλωσε ο Dan Wolfe για τον νέο τρόπο αγοράς, «το κατάστημα που επισκέφτηκα είχε δύο υπαλλήλους για βοήθεια, αν και κάποια άλλα μαγαζιά δεν έχουν καθόλου υπαλλήλους. Σε αυτά τα καταστήματα σκανάρουν το πρόσωπό σου για να ξεκλειδώσει η πόρτα και να μπαινοβγείς».

fsfsfs

Και μας λέει ακόμα πως για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή οφείλεις να χαμογελάσεις στην κάμερα, μιας και το σύστημα αναγνωρίζει το χαμόγελό σου και συμπεραίνει πως είσαι χαρούμενος με την αγορά σου, ώστε να ολοκληρωθεί η πληρωμή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button