Τεχνολογία

Κι όμως το κάνεις λάθος – Πέντε πράγματα στο σπίτι που «καταστρέφουν» το σήμα του WiFi

Καμιά φορά το σήμα του WiFi στο σπίτι είναι τόσο αδύναμο, χωρίς να γνωρίζουμε το λόγο και αναγκαζόμαστε, σε μία περίοδο που μένουμε πολλές ώρες σπίτι και που χρειαζόμαστε το διαδίκτυο πιο πολύ από ποτέ, είτε να σπαταλάμε τα δεδομένα του κινητού μας, είτε να χάνουμε την υπομονή μας σερφάροντας με μεγάλη δυσκολία και αργούς ρυθμούς.
Συνήθως το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος πηγάζει από την εταιρεία παροχής διαδικτύου ή από τις ρυθμίσεις του ρούτερ, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο τους και να επηρεάσουν τους ρυθμούς που «σερφάρετε» στο σπίτι.
1. Μεταλλικές επιφάνειες και έπιπλα
Το μέταλλο είναι αγωγός, που σημαίνει ότι απορροφά ηλεκτρική ενέργεια. Εφόσον το WiFi σας εκπέμπει ηλεκτρομαγνητικά κύματα, οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια ή αντικείμενο στο σπίτι σας θα αποτρέψει την εξάπλωση των κυμάτων. Εάν θέλετε η σύνδεση στο Internet να λειτουργεί χωρίς προβλήματα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το δρομολογητή μακριά από μέταλλο.
2. Τοίχος από τούβλα ή πέτρα
Ορισμένοι τύποι τοίχων εμποδίζουν το σήμα WiFi. Μεταξύ των πιο συνηθισμένων υλικών που εμποδίζουν τη σύνδεση είναι το μάρμαρο, το τσιμέντο, ο σοβάς και το τούβλο. Αυτό εξηγεί το γεγονός γιατί στα διώροφα σπίτια, συνήθως ο ένας όροφος δεν έχει καλό ίντερνετ. Για να το διορθώσετε, τοποθετήστε το ρούτερ σε ανοικτό χώρο και μακριά από τους τοίχους.
3. Καθρέπτες
Το υλικό που μας επιτρέπει να δούμε την αντανάκλασή μας αντανακλά επίσης το σήμα που απελευθερώνεται από το ρούτερ. Αυτό το αντικείμενο λειτουργεί σαν ασπίδα, καθιστώντας τη σύνδεση στο Internet χαμηλή.
4. Ψυγεία και πλυντήρια ρούχων
Κατά γενικό κανόνα, οι ηλεκτρικές συσκευές που διαθέτουν σωλήνες που μέσα κυκλοφορεί νερό δεν «τα πάνε πολύ καλά» με το WiFi. Το νερό μπορεί να διατηρήσει μέρος της ενέργειας από τα ασύρματα κύματα, το οποίο επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο.
5. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια
Τα πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα φωτάκια μπορούν επίσης να συμβάλουν στην κακή ποιότητα του Ίντερνετ στο σπίτι. Τα λαμπάκια έχουν μέσα τσιπ που παράγει ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο αλληλεπιδρά με τα ηλεκτρικά κύματα του ρούτερ. Τον Δεκέμβριο, προσπαθήστε να κρατήσετε το ρούτερ μακριά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.
Πηγή: news247

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button