ΑγροτικάΠολιτική

Κοινοβουλευτική Αναφορά Χαρίτση για τα μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφίδας

Με κοινοβουλευτική του Αναφορά ο Βουλευτής Μεσσηνίας και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης κατέθεσε προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης την επιστολή του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας, ζητώντας τις άμεσες ενέργειες του Υπουργείου για μέτρα στήριξης των παραγωγών σταφίδας, λόγω της μειωμένης ζήτησης του προϊόντος, που έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρευθούν από την περσινή παραγωγή μεγάλα αποθέματα τα οποία παραμένουν απούλητα.

Η περίοδος  2020 – 2021 ήταν μια πολύ άσχημη χρονιά για την ελληνική σταφίδα. Η παραγωγή του φθινοπώρου του 2020, (η οποία εμπορεύεται μέχρι και τις αρχές της άνοιξης της επόμενης χρονιάς), είναι σε μεγάλο βαθμό απούλητη στις αποθήκες, αγροτών, συνεταιρισμών και εμπόρων. Παράλληλα η οικονομική κρίση που ακολουθεί την πανδημία σε συνδυασμό με την διαχείριση της κατάστασης  από την κυβέρνηση, έχει δραματικά αποτελέσματα σε ένα προϊόν που θα έπρεπε να είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα. Τα αποθέματα σταφίδας που παραμένουν αδιάθετα  στις αποθήκες των παραγωγών και των συνεταιρισμών ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες τόνους.

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μόλις 3 μήνες από τη νέα παραγωγή του τρέχοντος έτους, η οποία σημειωτέων προβλέπεται μεγάλη,  γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης με στοχευμένες παρεμβάσεις στήριξης από το Κράτος, αλλά και πρωτοβουλίες από την Πολιτεία και τους Δήμους για διοχέτευση του προϊόντος σε κοινωνικές δομές και δίκτυα (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατός, αστυνομία, δομές φιλοξενίας, κλπ.)

Ο Βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης, καταθέτει αναφορά προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  σχετικά με τις επιστολές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μεσσηνίας (επισυνάπτονται) που αιτούνται μέτρα στήριξης των παραγωγών, λόγω της συσσώρευσης μεγάλων πλεονασμάτων κορινθιακής σταφίδας εξ αιτίας της περσυνής μειωμένης ζήτησης του προϊόντος, λόγω της πανδημίας, αλλά  και της φετινής προβλεπόμενης καλής παραγωγής, που θα έχει ως αποτέλεσμα δραματική πτώση της τιμής του προϊόντος.

 

                                  Επισυνάπτονται οι επιστολές

            Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας

 Αθήνα 25 Ιουνίου 2021

 Ο Βουλευτής

Αλέξανδρος (Αλέξης) Χαρίτσης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button