Site icon Γαργαλιάνοι Online – Οι ειδήσεις και τα νέα της Τριφυλιας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου στην ώρα τους!

Κοινωφελής Εργασία για 102 άτομα στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Εκατόν δύο άτομα στα Δασαρχεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα προσληφθούν με 8μηνες συμβάσεις από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασών, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Συνολικά στα Δασαρχεία όλης της χώρας θα προσληφθούν 5.066 άτομα. Οι εργαζόμενοι που θα προσληφθούν θα μπορούν να αξιοποιηθούν κατά την διάρκεια, αλλά εξίσου αποτελεσματικά και μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, καθώς τα περισσότερα αντιπυρικά μέτρα λαμβάνονται εκτός της περιόδου αυτής. Για παράδειγμα, οι καθαρισμοί πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και μετά την λήξη της, για την απομάκρυνση και διάσπαση της δασικής βλάστησης και ελαχιστοποίηση του κινδύνου έναρξης πυρκαγιάς. Επίσης, θα αξιοποιηθούν στη συνέχιση έργων συντηρήσεων και καθαρισμών, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης μετά από πυρκαγιά για τη συγκράτηση των εδαφών, όπως στην κατασκευή κλαδοπλεγμάτων και κορμοδεμάτων κ.λπ.

Θέσεις
Η χρηματοδότηση του προγράμματος για τις αμοιβές των ατόμων που θα προσληφθούν, θα καλυφθεί από τον ΟΑΕΔ. Το κόστος των μέσων ατομικής προστασίας των εργατών/τριών (ΜΑΠ), των εργαλείων και του απαιτούμενου εξοπλισμού αυτών για την εκτέλεση των εργασιών, καθώς και τα καύσιμα, τα λιπαντικά και τις δαπάνες προμήθειας ανταλλακτικών, επισκευής-συντήρησης των οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί κ.λπ. θα καλυφθούν από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου.
Το χρονικό διάστημα απασχόλησης ανέρχεται σε 8 μήνες, με δυνατότητα παράτασης, μόνον σε ειδικές περιπτώσεις.
Οι θέσεις που θα προκηρυχθούν έχουν ως εξής:

Δασαρχείο Καλαμάτας:

Δασαρχείο Κυπαρισσίας:

Ειδικότητες
Οι αρμοδιότητες της κάθε ειδικότητας έχουν ως εξής:

Της Βίκυς Βετουλάκη στο Θάρρος

Exit mobile version