Κόσμος

Κορονοϊός: Ανησυχία στις ΗΠΑ – Γιατί αυξάνονται διαρκώς οι νοσηλείες

Ένα νέο σφοδρό κύμα της πανδημίας του κορονοϊού γεμίζει εκ νέου τα νοσοκομεία της χώρας.

Οι εισαγωγές ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία αυξάνονται σε όλες τις ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχία για την πίεση στο σύστημα υγείας, κατά την εφημερίδα New York Times.

Ως την Πέμπτη, στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 18.000 άνθρωποι με τη λοίμωξη που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με δύο εβδομάδες νωρίτερα, σημείωσαν οι Τάιμς.

«Αν και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία γενικά αργούν να ακολουθήσουν την τάση των κρουσμάτων, είναι ανάμεσα στους πιο αξιόπιστους δείκτες για την πορεία της πανδημίας», επισήμανε η εφημερίδα, παρατηρώντας ότι οι ανακοινώσεις για τις μολύνσεις είναι «πολύ» χαμηλότερες από τον πραγματικό αριθμό.

Ως την Πέμπτη, ο μέσος όρος των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 68.000 σε ημερήσια βάση, κατέγραφε αύξηση 60% μέσα σε δύο εβδομάδες, κατά τη βάση δεδομένων των Τάιμς.

Οι ΗΠΑ πλησιάζουν το τραγικό ορόσημο των 1 εκατ. θανάτων εξαιτίας της COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC. Κατ’ άλλες πηγές, όπως το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο αριθμός αυτός ξεπεράστηκε ήδη στις αρχές της εβδομάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button