Ελλάδα

Κορονοϊός: Εφιαλτική πρόβλεψη Σαρηγιάννη για 7.000 κρούσματα ημερησίως τον Αύγουστο

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σε πρόσφατες δηλώσεις του έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου καθώς προέβλεψε μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού μέχρι των Αύγουστο. Ο καθηγητής έκανε λόγο για 7.000 κρούσματα ημερησίως εάν συνεχιστεί η υπάρχουσα κατάσταση.

«Σημαντική άνοδος της πανδημίας για όλα τα στελέχη που εμπλέκονται στη χώρα, για την “Α” τη βρετανική μετάλλαξη, για την Β1318 την πρώην νιγηριανή, για την “Δ” και για την πρώην νοτιοαφρικανική. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της “Δ” είναι η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητά της. Υπολογίζεται γύρω στο 60 με 70% πιο γρήγορη από την αντίστοιχη μεταδοτικότητα της “Α” για παράδειγμα» δήλωσε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ.

Συνεχίζοντας, κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση κρουσμάτων απ’ όλες τις γνωστές μεταλλάξεις του κορονοϊού. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ανέβασε τις προηγούμενες προβλέψεις του, καθώς πλέον γίνονται περισσότερα τεστ ημερησίως.

«Γίνονταν γύρω στα 40.000 τεστ. Αυτή τη στιγμή γίνονται γύρω στις 75-80.000 τεστ κατά μέσο όρο τις ημέρες της εβδομάδας. Τα 3.600 αν τα πολλαπλασιάσετε επί δύο γίνονται εύκολα 7.200. Η πρόβλεψή μας είναι ότι θα φθάσουμε κοντά στις 7.000 τον Δεκαπενταύγουστο σαν κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο με την πιθανότητα να φθάσουμε σε συγκεκριμένες μέρες και λίγο παραπάνω» είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής.

Για το αν κολλήσουν όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο είπε: «Σχεδόν, όχι όλοι, οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φθάσουμε σε επίπεδο συνολικής ανοσίας που θα σταματήσει τη μεγάλη διασπορά.

Καταλήγοντας ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «σχεδόν, όχι όλοι, οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν γιατί πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα φθάσουμε σε επίπεδο συνολικής ανοσίας που θα σταματήσει τη μεγάλη διασπορά. Το δίλημμα για εμάς είναι: εμβολιαζόμαστε και δημιουργούμε την ανοσία τεχνητά, χωρίς πολλά προβλήματα ή την αφήνουμε να δημιουργηθεί φυσικά, δυστυχώς με πολλά προβλήματα και όχι λίγα όπως νομίζουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button